Düzce Valisi Ercan Topaca, Düzce’de kanayan bir yara haline gelmiş olan sorunlara el atmaya devam ediyor.  Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu, Çevre Düzeni Planı, Sanayi, yollar gibi konuların yanı sıra Eğitim ve sağlık konularına el atan Topaca’nın ajandasında sırada tarım var.

Tarım İl Müdürlüğü’nün iki ayda bir düzenlenen bilgi alış verişi toplantısına katılan Düzce Valisi Ercan Topaca, Rüştü Emir’in gidişi ve yerine İl tarım Müdür Vekili olarak atanan Ayhan Ünal’ın gelişi ile ilgili olarak, kurumlarda zaman zaman kan değişikliğinin olduğunu, bu görev değişikliklerinin başarı ile ilgili olmadığını söyledi.

Düzce’nin Türkiye’nin en verimli tarım topraklarına sahip illerinden biri olduğunu söyleyen Topaca, tarım için belirleyici bir yön çizme amacında bir dökümanın olmamasını bir eksiklik olarak değerlendirdi. Bu amaçla Düzce’nin tarım stratejisini oluşturmak amacıyla Tarım Strateji Belgesi’nin oluşturulacağını ifade eden  Topaca, Düzce’nin 35 40 yıllık tarım hedeflerinin bu belge ile belirleneceğini söyledi.

Toplantı sırasında 2008 yılına ait Tarım İl Planının da karara bağlanacağını ifade eden Topaca, ilk hedefin destekleme ve benzeri işlerde bürokrasinin azaltılması olduğunu, diğer kamu kurumlarının veri tabanlarından elde edilebilecek bilgilerin vatandaştan istenmesinin doğru olmadığını  dile getirdi.

Tarım il Müdürlüğü görevine geçtiğimiz hafta atanan Ayhan Ünal ise, Düzce’de, belki de Türkiye’de  ilk kez bir valinin Bilgi Alış Verişi toplantısına katıldığını, bunun Düzce valisinin tarıma bakışının en önemli göstergesi olduğunu ifade etti.