Türk Kızılayı Düzce Şubesi ve Ziraat Bankası tarafından ortaklaşa yürütülen kampanya ile Başak Çocuk-Kızılay Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Merkez'e bağlı 12 okulda 7 bin 900 civarında kumbaranın dağıtımı yapılacak. Kampanya kapsamında öğrencilere dağıtılan kumbaralara harçlıklarını biriktiren öğrenciler, daha sonra Ziraat Bankası'na yatıracak ve ülke genelinde bu şekilde biriken paralarla Kızılay Kardeş Kulübü Okulu yaptırılacak.

Bu kapsamda 3 yıldır Kızılay Düzce Şubesi'ne bağışta bulunan Uzun Mustafa İlköğretim Okulu 5-A sınıfı öğrencileri ve Okul Öğretmeni Sema Yüksel'in Kızılay için yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı proje okul öğrencileriyle birlikte başlatıldı.

Yapılacak bağışlarla ilgili açıklamalarda bulunan ve öğrenciler başta olmak üzere bütün yardımseverlere teşekkür eden Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir de projenin amacına değinerek, bu projeyle önemli sonuçlar elde edileceğini söyledi.

Başlatılan projenin amacı ise ilköğretim çağındaki çocuklar arasında Kızılaycılığın benimsenerek sosyal dayanışma ile yardımlaşma anlayışını geliştirerek, pekiştirilmesi ve öğrencilere yapmış oldukları birikimleri insani faaliyetlere kullanma imkanı vermek.