Şu anda mevcut yüzölçümü bin 690 dönüm olan Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin, Hacıahmetler Köyü sakinlerine göre 4 bin 300 dönüm, Düzce TSO yetkililerine göreyse 3 bin 500 dönüm genişletilmesiyle ilgili alınan karar köylüler cephesinde büyük tepkiye neden oldu. Genişletilmek istenen alanın 1. sınıf tarım arazisi olması nedeniyle bu alanın kamulaştırmaya açılmasına köy sakinleri yetkililere seslendi.

Öncü Haber’in gündeme getirdiği durum sonrasında Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konu ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada OSB bölgesinin genişletileceği doğrulanırken Hacıahmetler Köyü sınırları içerisinde yer alan tarım arazileri için toprak koruma kurulunun talebi oy çokluğu ile uygun bulduğu ancak sürecin devam ettiğini ve henüz kesin bir kararın olmadığı vurgulandı.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“25/12/2020 tarihinde İlimizde yayın yapan Öncü TV internet sitesinde yer alan “Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi alanının genişletilmesi “ile ilgili haberle ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Düzce Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün talebi üzerine 1. Organize sanayi Bölgesi'nin genişlemesi kapsamında 415 hektar alan değerlendirmeye alındı.

415 hektar alanın 205 hektarı Beyköy Belediyesi'nin imarlı sahasında kalmasından dolayı 210 hektarlık tarım alanı için 12.06.2020 tarihinde toplanan toprak koruma kurulu talebi oy çokluğu ile uygun buldu.

Daha sonra tarafımızca kamu yararı kararı istendi henüz İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ulaşmadı. Kamu yararı kararı tarafımıza ulaştıktan sonra dosyayı nihai görüş için bakanlığımıza göndereceğiz şu an iş ve işlemler devam etmekte alınmış menfi ya da müspet bir karar yoktur.”

HABER: Mehmet GÜNESEN