Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kulüp as başkanları Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Murat Özaydınlar, Şadan Doğan ve Murat Poyraz Düzce Topuk Yaylası'nda yapılması planlanan Fenerbahçe Spor Tesisleri alanında gerçekleşen “ Topuk Yaylası Şenlikleri”ne katıldı.

'Topuk Yaylası'nı seçtik '

Aziz Yıldırım yaptığı konuşmada Fenerbahçe Spor Kulübü olarak spor tesisleri için neden Topuk Yaylası'nı seçtiklerini anlatırken ” Fenerbahçe Spor Kulübü yurt dışında kamplar yapıyor. Düzceli arkadaşların tavsiyesiyle Topuk Yaylası'na geldik. Burası yurt dışındaki kampların tüm özelliklerine sahip. Bu anlamda yaptığımız yatırımın ülkemizde olmasını istedik. Yapılacak yatırımdan tüm yöre halkının yararlanmasını istedik” dedi.

'Türk Sporuna Örnek Olacak'

Çevredeki iki köyün yolunu tesis alanına bağlayacaklarını söyleyen Yıldırım, “ Özel İdare'den yaklaşık maliyet çıkardık. Transferler bitince çalışmalara başlayacağız. Yönetim Kurulu Üyemiz Nihat Özbağı bu çalışmaları yürütüyor. Otel yapımı için dışarıya sipariş verdik, sadece temeli betonarme olacak, gerisinde tamamen ahşap malzeme kullanılacak. İki futbol sahası, antreman sahası ve diğer tesislerle Türk sporuna örnek olacak bir çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.

'Dışarıya değil, ülkemize yatırım yapmak önemli'

Yaptıkları çalışmaları diğer kulüplerinde örnek alacaklarını ifade eden Yıldırım, “ Dışarıya değil, ülkemize yatırım yapmak önemli. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından Düzce Topuk Yaylası'nda alınan 155 dönümlük alanda gerçekleştirilecek tesislerle ekonomik anlamda yöre halkı da yarar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Topuk Yaylası'na geldiği sırada Belediye Başkanları'nı alanda görmeyince yayındakilere Başkanların nerede olduğunu da sordu.

Topuk Yaylası Şenlikleri'ne katılan Fenerbahçe As Başkanı Nihat Özbağı de tesisle ilgili açıklamalarda bulundu. Özbağı,, “ Doğal güzelliği olan Topuk Yaylası'nda uzun yıllardır şenlikler yapılıyor. Bu şenlikten yöre halkı faydalanıyor. Fenerbahçe olarak hem İstanbul'da hem de İstanbul dışında pek çok tesisler yaptık. Burada tesis yapmayı amaçlarken, hem Fenerbahçe'yi hem de yöre halkını düşündük” şeklinde konuştu.

Halkın da yararlanmasını istiyoruz

Topuk Yaylası'nda kamp tesisi yapmayı düşündüklerini ifade eden Özbağı, “Bildiğiniz gibi kulübümüz yurt dışına çok çıkıyor, kamplar yapıyor. Büyük paralar harcıyor. Biz de düşündük ki, kendi ülkemize yatırım yapalım, tesis kuralım. Bu arada Milli Takımı'mızda buradan faydalanacaktır. Köylüler giremez gibi birşey yok. Biz burayı daha da güzelleştirip bu halka bu güzelliği sunmak istiyoruz. Bunun için hiç endişenilmesin. Şenlikler aynı şekilde yapılacaktır. Hatta Kulübümüz ile birlikte yapmayı planlıyoruz. Burası yurt dışındaki özelliklere sahip, çok güzel ama el değmemiş, hiç bakım yapılmamış. Bu çevreyi ve göleti daha güzel bir hale getireceğiz. Bundan bütün yöre halkı faydalanacak”şeklinde konuştu.

Fenerbahçe halka hizmet yapmıştır

İki futbol sahası, yürüyüş parkurları ve yelken sporunun da bu tesislerde yapılacağını belirten Özbağı, “ Fenerbahçe nereye gittiyse, hizmetlerini halk için yapmıştır ve doğayı korumuştur. Gölet ve çevresini temizleyeceğiz. Çalışmalara bu sene başlayıp, seneye bitireceğiz. Kampı da burada yapacağız” dedi.

Düzce'deki Topuk Yaylası tanınacak

Nihat Özbağı yapılan çalışmalar sonucunda yöre hem Türkiye hem de yabancılar tarafından tanınmış olacak ifadelerini kullanarak, “ Bütün yöre halkı ve Fenerbahçeliler için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.