Dün Hamidiye Mahallesi’nden bir grup genç uyuşturucu kullanımına tepki göstermek için Atatürk Bulvarı'ndan Anıtpark Meydanı'na yürümüş, “birlik olma” çağrısında bulunmuştu. Bugünde işçi partisi il başkanı Fethi Sönmez de parti binasında yaptığı basın açıklamasında Düzce’deki son günlerde gündeme gelen intiharlar ve uyuşturucu kullanımına dikkat çekti.


PEYNİR EKMEK GİBİ SATILIYOR


Sönmez, “Düzce de intihar olayları son zamanlarda dikkat çekici bir şekilde artmıştır. Bu artışın uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte olduğu görülmektedir. Bize gelen bilgilerden Düzce de peynir ekmek gibi uyuşturucu satılıyor denilmektedir. Zaten güvenlik kuvvetlerinin anormal denilecek boyutta uyuşturucu ele geçirmeleri de işin boyutunu göstermektedir. Anlaşılmaktadır ki uyuşturucu kullanımı sanıldığından da ileri boyuttadır. Artık bu mesele sadece güvenlik kuvvetlerine havale edilerek geçiştirilecek bir durum değildir.”dedi.


TOPYEKUN BİR MÜCADELE BAŞLATMALIYIZ


Ortaya çıkan tablonun Validen muhtarına, siyasi partilerden kitle örgütlerine kadar bir çok kesimin görevlerini eksik yaptığını ortaya çıkardığını ifade eden Sönmez, bu soruna karşı birlik olma çağrısında bulundu.


“Uyuşturucu alışkanlığı edinen gençlerimizi bu beladan kurtarmalıyız. Çocuğu uyuşturucu kullanan ailelere yardımcı olmalıyız. Bu mücadeleye kaynak aktarılmalı. Topyekun bir mücadele başlatmalıyız. Belediye 700 milyar liraya makam aracı alacağına bu parayı gençlerimizin tedavisi ve uyuşturucuyla mücadeleye ayırmalıdır. Eğer bizler bu konuda yeterli desteği verirsek, güvenlik güçlerimizin de daha başarılı olacak ve Düzce de uyuşturucuya geçit vermeyecektir. Biz parti olarak üzerimize düşen görevlerin fazlasını yapmaya hazırız.” diye konuştu.

 

Haber;S.Kaşkır