Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol haftalık olağan basın açıklamasını yaptı. Mertol, sözlerine Elazığ ve Van’da yapılan menfur saldırıyı kınayarak başladı ve şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Mertol terör saldırılarının bir an önce bitmesi dileklerinin ardından Türkiye gündemini değerlendirdi.

“TÜRKİYE OLAĞANÜSTÜ BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”

Ülkenin birlik ve beraberliğini sağlayacak her türlü adımı destekleyeceklerini söyleyen Mertol konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye olağanüstü bir dönemden geçiyor. Biz, Saadet Partisi olarak böyle bir dönemde, ülkenin birlik ve beraberliğini sağlayacak, bu milletin kardeşliğine katkı yapacak her türlü adımı destekleriz. Devletin içine yerleşmiş ihanet şebekelerinin tasfiyesi için yapılacak her türlü düzenlemeyi destekleriz. Yaşanabilir bir Türkiye'nin, yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasına zemin oluşturacak her türlü girişimin arkasındayız. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu bu olağanüstü hal ortamının kısır bir siyasi fırsatçılığa dönüştürülmesine de asla rıza gösteremeyiz. Hepinizin bildiği gibi bu haftanın en önemli gündem maddelerinden birisi, hükümetin hazırladığı "torba yasa"... Artık buna torba demek de mümkün değil, çünkü daha çok çuvala benziyor. Yine ne bulmuşlarsa atmışlar içine. Bu torba yasa ile Türkiye'nin en önemli, en stratejik kuruluşları Özelleştirme İdaresi'ne devredilecek. Ülkenin 200 yıllık, 300 yıllık kurumlarının bütün malları; hatta masasından sandalyesine kadar satışa çıkarılacak ve sonunda kapılarına kilit vurulacak.”

“TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN TÜRKİYE İÇİN YATIRIM ŞART”

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, meclisin tatile çıkması konusuna da eleştiri getirdi. Mertol, “Milletin tatil yapacak hali mi var. Siz de bu sene tatile çıkmayıverin veya biraz geç çıkın, kıyamet mi kopar?” diye konuştu. Mertol son olarak şunları söyledi: “Kalkınma olmadan güçlü ve şahsiyetli, bir Türkiye olmaz. Bu yüzden, bir an evvel, "barış" ve "üretim" merkezli yeni bir döneme geçilmelidir. Tüketen değil, üreten bir ekonomi için gerekli yatırımlara öncelik verilmelidir. Milli, güçlü, süratli ve yaygın kalkınma dönemi başlatılmalıdır. Anadolu'yu baştanbaşa fabrikalarla donatma seferberliğine girişilmelidir.”  

Haber; Ö. YILMAZ