Hükümet TMMOB Yasası’nı değiştirmeye hazırlanıyor. Çıkarılması planlanan yeni yasa ile kamu kurum ve kuruluşların kararlarına dava açacak olan TMMOB dava açmadan önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin alması gerekecek. Buna karşı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Düzce temsilciliğinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yavuz Öveç, torba yasa tasarısı ile kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin önündeki son engellerin de kaldırılacağını söyledi.


GÜR SESİ KESİLMEK İSTENİYOR!
Öveç, Odalar olarak Türkiye’nin kentsel ve doğal değerlerinin talanına ve meslek örgütlerinin etkisizleşmesine karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Öveç," Bugün Torba Yasa içerisinde gündeme getirilen düzenleme; TMMOB’nin örgütlülüğünü dağıtarak, parçalanmış bir yapıyla ülkemizin mühendis ve mimarlarının toplumdan yana gür sesini kesmek istemektedir.” Dedi.

ODALARIN BAĞIMSIZLIĞI ORTADAN KALDIRILMAK İSTENİYOR!

Torba yasayla birlikte meydana gelecek değişiklikler hakkında da bilgi veren Öveç şunları dile getirdi: "Yeni değişikliklerle; mühendislik, mimarlık, şehir planlama hizmetleri ve ilgili meslek örgütlerinin, böl-parçala-küçült-etkisizleştir-yönet yaklaşımıyla demokratik ve merkezi yapılardan rekabetçi yerel yapılara dönüştürülmesi, siyasi iktidarın yönetimine, bakanlıklara bağlanması amaçlanmaktadır. Kısaca odaların bağımsızlığı ortadan kaldırılmak istenmektedir.”
Öveç, gericiliğin alt edildiği bilim ve tekniğin aydınlatıcılığındaki yeni bir Türkiye mücadelesinin süreceğini belirtti.


“TMMOB, 1970’lerden bugünlere dek oluşturduğu demokratik mevzileri koruyacaktır. Toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte eşit, özgür, demokratik, halkının refah, kardeşlik ve barış içinde yaşadığı, gericiliğin dogmatizminin alt edildiği, bilim ve tekniğin aydınlatıcılığındaki yeni bir Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir”

 

Haber:Y.SEVER