19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtpark Meydanında gerçekleşen çelenk sunma törenine muhalefet siyasi partilerin il başkanlarından CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez bulundu. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ise törende yer almadı. Törene İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, bazı kurum müdürleri ve daire amirleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.



Tören, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. İlk olarak Düzce Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Feyzullah Dereci anıta çelenk bıraktı.



Dereci’nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan,
Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve sivil toplum kuruluşları anıta çelenk sundu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın Düzce Belediyesi Bando takımı eşliğinde okunmasıyla son buldu.





Törenin ardından alandaki manzara  ve protokolün katılmamasıyla ilgili olarak muhalefet partilerinin il başkanları CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz ve Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ile Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şube Başkanı Atay Yılmaz tepki gösterdi.

Tozan: Ortada kutlamalara engel olacak şekilde bir garip yapılar var



Atatürk büstündeki kirliliğe tepkilerini dile getiren Tozan bugün itibarıyla milli değerlerin artık olmadığını ifade ederek “Anıtpark alanı stantlarla yok edildi. Ortada kutlamalara engel olacak şekilde bir garip yapılar var. Bugün alanda devleti göremiyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın en önemli günü basit bir il müdürlüğünün kutlama haftasına indirgenmiş bunu CHP olarak kınıyoruz. Milli değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Yılmaz: Bu meydanlarda bu rezilliği, barakaları görmek istemiyoruz



CHP İl Başkanı Tozan’ın söylediklerine hak vererek sözlerine başlayan MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, “Bayramlarımızı böyle anıtsal meydanlarda barakalar içerisinde kutlamak milli değerlerimize, anlayışa yakışmayan uygulamalardır. Devletin ve seçilmişlerinin tamamının temsil noktasında olmaması çok düşündürücüdür. Değerlerimiz bizi bir arada tutan varlıklarımızdır. Bu noktalara yöneticilerimizin dikkat etmesini ve eski coşkusuyla kutlanmasını bizde bekliyoruz. Bu meydanlarda bu rezilliği, barakaları görmek istemiyoruz. Burası anıt meydanıdır. Buradan kaldırılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Sönmez: Ruhlarını kaybetmişler



Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ise hükümetin açılım sürecinde birçok milli değerleri kenara koymaya çalıştığını kaydederek tepkisini şöyle ifade dile getirdi:

“Belli ki Düzce’yi yönetenler hala daha açılım kafasını taşıyorlar. Vali yoktur, Belediye Başkanı yoktur. Bizim nazarımızda da yoklardır. Böyle milli bir günde devlet olarak Düzce’yi temsil etmiyorlarsa yokturlar. Burada düzenlenen tören sembolik değildir. Milletler tarihine yaslanarak ayakta kalır. Böyle bir günde barakalar arasında her şey ortada yer alıyor. Geçen hafta bayrak direklerinde reklam pankartları vardı. Yarın bu kafalar, Atatürk heykelini bile para ediyor diye satılığa çıkarır. Şiddetle kınıyoruz. Tarihinden güç almayanlarını millet sırtından atacaktır. Tarihe sırt çevirenlere millet gereken cevabı er ya da geç verecektir. Böyle bir tören öncesi alanda bakım yapılır. Etrafa çeki düzen verilir. Atatürk heykelindeki kirliliği bile temizleme ihtiyacı hissetmiyorlar. Ruhlarını kaybetmişler. Gemilere binip Çanakkale’yi terk edenlerle mi yoksa Çanakkale’de kalarak savaşanlarla mı ruhları birdir?”

Yılmaz: Bu saygısızlık, ilgisizlik, yanlışlık kabul edilemez
Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şube Başkanı Atay Yılmaz, alandaki şartlara tepkisini dile getirerek manzara karşısında ciddiyetsizliğe itirazlarının olduğunu aktardı.



‘Barakalar arasında milli bayram kutlanmaz’ diyen Yılmaz öfke dolu bir konuşmayla düşüncelerini aktardı:

“Bu kabul edilebilecek bir durum değildir. Vali, belediye başkanı yok. Buna itirazımız var. Böyle bir tarihi anlamı olan bir günde, bu kadar sönük, ruhsuz bir etkinlik yapılamaz. Milli bayramlara hakaret ediliyor. AK Parti döneminde buna süratle devam ediliyor. İstanbul Caddesindeki belediyenin billboardlarına bakınız. Atatürksüz kutlama afişi olur mu? Zannetmesinler ki bunların takipçisi değiliz. Birçok insan bunları ifade edemiyor. Bu saygısızlık, ilgisizlik, yanlışlık kabul edilemez.”