Geçtiğimiz günlerde özel bir kanalda yayınlanan programda Mustafa Kemal Atatürk ile manevi kızı Afet İnan’a hakaret edilmesine bir kınama da CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’dan geldi. Tozan, Cumhuriyet’in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden ve haklarında soruşturma başlatılan sunucu Mustafa Armağan ve konuk Süleyman Yeşilyurt’a ateş püskürür açıklamalarda bulundu.

Başka baba özlemleri mi var?
“Biz hepimiz Ata’nın manevi evladıyız bunlar kimin evladı?” diyen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu:

“Kimlik kartında Türkiye Cumhuriyeti yazan her vatandaşımız bugün can, mal ve namus güvenliğini sağlayabiliyorsa bu durumun birinci müsebbibi Başkomutan Atatürk’tür. Bizim için minnet sebebidir. Bizler Atatürk’ün manevi babamız olmasından ancak onur, gurur ve şeref duyarız. Aksini iddia edenlerin başka baba özlemlerinin mi olduğunu sorar, namuslarının güvence altında olmasından rahatsız mı olduklarını sorgularız. Diğer yandan Atatürk ve manevi kızına dil uzatan şeref, ahlak, edep yoksunları kimdir, nedir diye bakıyoruz. Görüyoruz ki önümüze Atatürk’ün emaneti olan TSK’ya kumpas kuran ve subaylarını yine iğrenç iftiralarla TSK’den ihraç eden örgütün uzantısı olan medya kuruluşları ile organik bağlarını görüyor ve tetikçiliklerine farklı medya kuruluşlarında devam ettiklerinin altını çiziyorum. İktidara; bunlar tesadüf mü diye soruyor FETÖ ile mücadelede bu kişiler için göreve davet ediyorum.”

İskilipli Atıflar türedi!
Armağan ve Yeşilyurt’u günümüzün İskilipli Atıf Hocalarına benzeten ve bu hocaların nasıl bir amaca hizmet ettiğini anlatan Tozan şöyle konuştu:

“Milli mücadele yıllarına baktığımızda İskilipli Atıf Hoca diye biri çıkıyor karşımıza. Ünvanı hoca ama yaptıkları ve amacı çok başka. Neler yapıyor bu hoca müsvettesi, Kuvayı Milliye çalışmalarını baltalamaya çalışıyor, din istismarı yapıyor, Atatürk için idam talebinde bulunuyor, Yunan uçaklarından ‘Yunan'a sıkılan kurşun, peygambere sıkılmış sayılır.’ diyen bildiriler dağıtılmasına sebep oluyor. Atatürk ve manevi kızına yapılan ahlak dışı karalamalara baktığımızda günümüzün İskilipli Atıfları’nın türediğini görüyoruz.”
 
“Atatürk’e dil uzatanın soyu bozuktur!”
Son olarak Atatürk’e dil uzatanın soyunun bozuk olduğunu kaydeden Tozan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bugün ay-yıldızlı bayrağın altında hepimiz kardeşçe yaşıyorsak, mukaddesatlarımız varsa, bu topraklar altında yatan atalarımızın mezarlarına düşman ayağı basmıyorsa, bugün yurdun dört bir tarafında camilerde beş vakit ezanlar okunuyorsa, bunun mimarı başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Milletçe üstümüze düşen Cumhuriyetimizi müdafaa etmek onu bizlere emanet edenleri hayır ve saygı ile yad etmektir. Bu hem insani hem tarihi bir sorumluluktur. Aksini düşünmek ihanettir. Nankörlük etmek ise en basit haliyle şerefsizliktir! Türk milleti tarihe son dersini Mustafa Kemal ile vermiştir. Aynı millet ona uzanan dillere en güzel cevabı da vermeyi bilir. Dil uzatacak olanların ilk işi ise dört kuşak geriye soy ağaçlarını açıklaması olacaktır. Zira her Türk tarih yazar, nesebi bozuk olan ise tarihi yanlış yazar!”