Düzce İl Özel İdaresi'nde beklenen değişim gerçekleşti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Uzun süredir görevden alınacağı konuşulan Tozan ile ilgili karar bakanlıkta  imzadan çıkarken, yerine vekaleten Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük getirildi. Genel sekreterliğe atanmasına kesin gözüyle bakılan İl Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin'in resmi ataması yapılana kadar Kaymakam İsmail Sündük, genel sekreterliğe vekalet edecek.

Başkan Keleş, bacanağını böyle savunmuştu
1999-2009 yılları arasında Gümüşova Belediye Başkanlığı yapan Muharrem Tozan, 22 Nisan 2014 tarihinde Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanmıştı. AK Parti'deki bazı kesimler tarafından çalışmalarının beğenilmediği kulislerde konuşulan Tozan'ın görevden alınmasına ilişkin yazının İçişleri Bakanlığı'nda olduğu geçtiğimiz pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, aynı zamanda bacanağı olan Tozan'ı şiddetli şekilde savunmuştu.

Yerel yöneticilik geçmişini anımsattığı Genel Sekreter Tozan'ın iki dönem Gümüşova Belediye Başkanlığı yaptığını söyleyen Başkan Keleş, Tozan'ın çok başarılı çalışmalara imza atan bir isim olduğunu vurgulamış ve "Tozan ne yapmış? Yolsuzluk mu yapmış? İşini mi iyi yapmamış? Ne gerekçe ile görevinden alınmak isteniyor? Hiç kimse gereksiz bahane ve açıklamalarla çalışan, işini yapan, görevinde başarılı bir ismi görevinden uzaklaştıramaz! Birileri Düzce Belediyesi'nden ve İl Özel İdaresi'nden elini çeksin!" demişti.


Yeni İl Genel Sekreteri Selim Metin
Öte yandan Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği koltuğuna resmi atama yapılarak oturması beklenen Selim Metin, 2 Mayıs 1975 yılında Düzce’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Düzce’de tamamlayan Metin, 1997 yılında devlet memuru olduktan sonra, 2002 yılında Sakarya Üniversitesi Hendek Meslek Yüksek Okulu Mahalli İdareler, 2004 yılında İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Yerel Yönetimler Programı'nda tamamlayan Yeni İl Genel Sekreteri Selim Metin, 2006 yılında Almanya'nın Hannover şehrinde görevli olarak çalıştıktan sonra 2007 yılında Düzce-Çilimli İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne, 2009 yılında da Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı'na atandı. Metin, evli ve iki çocuk babası.