İki gün önce Öncü TV Ana Haber Bülteni'ne telefonla bağlanarak 2008 bütçe görüşmeleri sırasında Düzce'den bütçe talebi gelmediğini söyleyen Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın açıklamalarına tepki gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan bugün yaptığı basın toplantısında geçen salı günü Mehmet İbrahimoğlu'nun “Son Nokta” programına katılarak bu konuda Milletvekillerini Düzce'nin sorunlarını anlatmamaktan dolayı eleştirdiğini belirterek, “8 yıldır Milletvekilleri Meclis'te Düzce'yi temsil ediyor. Ama bu zamana kadar vekillerin Meclis'te Düzce'nin sorunlarını anlattığı ne görülmüştür ne de duyulmuştur. Sayın Vekillerimiz Ankara'ya niçin gönderilmiştir acaba merak ediyorum. Düzce'nin sorunlarını dile getirmeyeceklerse yaptıkları işin ne anlamı kaldı.” ifadelerini kullandı.

Tozan, il müdürlüklerine tepki göstererek “Sanki Düzce eğitim de beşinci oldu da bizim haberimiz mi yoktu acaba da eğitim açısından bütçe istenmedi. Turizm de, kültür yatırımlarında, sanayi de her şey yolunda mı ki bütçe talebinde bulunulmadı. Hala İstanbul'a Düzce'nin çöplüğünün aktığı yerden su veriyoruz. Düğün salonlarında toplantılar yapıyoruz. Bu sorunlar varken niye bütçe talebinde bulunulmadı anlamak mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Tozan, bütçe konusunda il müdürlüklerine de birer soru önergesi hazırladı. Yaptığı açıklamada Tozan, Çevre ve Orman, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Ticaret, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tarım, Bayındırlık ve İskan ile Milli Eğtim İl Müdürlükleri'ne hazırladığı soru önergesinde “2009 yılı tahmini bütçenizi hazırlarken İlimizde alanınızda yatırım amaçlı ne kadar bütçe ayırdınız.? 2009 yılı tahmini bütçenizde ilgili bakanlıktan ne kadar ödenek talep ettiniz.? 2009 yılında yatırım yapmayı planladığınız alanlar nelerdir.? Yaptığınız yatırım planlarının hangileri için onay aldınız.? Kurumunuzun planladığı halde reddedilen yatırım projeniz var mıdır? Kurumunuzda devam eden yatırımlar nelerdir.?, 2009 bütçenizden herhangi bir ödenek talebiniz yok ise, Düzce'de kurumunuzla ilgili tüm sorunlar çözülmüş müdür.?” sorularına yer verdi.