6-14 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yürüyüşle start verilen etkinlikler kapsamında Anıtpark Meydanı’nda kurulan öğretici stantlar öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılandı.

Trafik Haftası kutlamaları Düzce Belediyesi önünde toplanan protokol, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen yürüyüşle başladı. Anıtpark Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından çelenk sunumuyla devam eden programda Düzce Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü ve 4. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Caran, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.


Ölümleri yüzde 50 azaltmayı hedefliyoruz 
“Trafik Haftasının konusu bilinçlendirmedir, eğitimdir, toplumun trafik konusundaki duyarlılığını arttırmaktır.” diyerek günün önemine dikkat çeken Caran, “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı”nı anlatarak eylem planı ile 2020 yılına kadar ülkedeki trafik kazaları sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azaltılmasını hedeflediklerini belirtti.

Türkiye genelinde kaza sonucu ölen ve yaralananların istatistiklerini de veren Caran, “Türkiye genelinde 2016 yılında meydana gelen 156 bin 688 trafik kazasında, 2 bin 266 kişi hayatını kaybetmiş, 252 bin 857 kişi yaralanmış ve sakat kalmıştır. 2015 yılında meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 555 iken 2016 yılında 2 bin 266’ya düşmüştür.” ifadelerinde bulundu.

47 okulda 6485 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de Trafik Şube Müdürlüğü tarafından okullarda, kurum ve kuruluşların ilgili kişilerine verilen eğitimlerin önemine dikkat çeken Caran şöyle konuştu:

“İlgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde eğitim faaliyetleri yapılmış, bu kapsamda 2016-2017 öğretim yılında şu ana kadar 47 okulda 6485 öğrenciye personelimiz tarafından trafik eğitimi verilmiş, ayrıca ilimizde faaliyet gösteren halk otobüsü, okul servis aracı, kamyon ve ambulans şoförleri ile hafriyat ve beton şirketleri de dahil toplamda 1119 yol kullanıcısına eğitim verilmiştir.”

Konuşmaların ardından protokol tarafından 6-14 Mayıs Trafik Haftası olması dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Alkol gözlüğünü takan vuramadı
Stantları gezen protokol üyeleri ve öğrenciler alkol gözlüğü ve emniyet kemeri simülatörü ile tanıştı. Alkol gözlüğü ve emniyet kemeri simülatörü hakkında detaylı bilgi alan protokol üyeleri ve öğrenciler uygulamalı olarak denedi. Alkol gözlüğünü kullanan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş topa vuramayarak çocuklara alkolün etkilerini uygulamalı gösterdi.

Düzce’ye “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” yapılacak
Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e, projesini hazırladıkları “Çocuk Trafik Eğitim Parkı”nı Düzce’ye istediklerini belirtti. Başkan Keleş de Başkan Yardımcısı Murat Caymaz’a talimat vererek parkın 3 ayda bitirileceğini söyledi.