Düzce’de yollarda yaşanan sıkıntıların giderilmemesi, tepkileri de beraberinde getiriyor. Bu yollardan biri olan D-100 Karayolu Olimpiyat Kavşağı’nda tam anlamıyla trafik keşmekeşliği yaşanıyor. Olimpiyat Kavşağındaki trafik lambalarının çalışma süreleri ile kavşağı Ruhi Kurnaz Caddesine bağlayan yolda bulunan kot farkı birçok sürücünün canını yakıyor.

KOT FARKI ARAÇLARA ZARAR VERİYOR
Olimpiyat Kavşağı’ndaki yolun Ruhi Kurnaz Caddesi’ni D-100 karayoluna bağlayan bölümü uzun süredir yapılmayı bekliyor. Fatih Mahallesi tarafında kalan İstanbul yönündeki yan yolun D-100 karayoluna oranla yüksekte kalması ve aynı noktada bulunan çukurlar nedeniyle güzergâhı kullanan araçların çoğunun altı yola temas ediyor. Sürücülerin dile getirdiği sorun yalnızca araçlarda maddi hasara neden olmakla kalmayıp trafik akışını zaman zaman tehlikeye düşürüyor.



LAMBALARIN ÇALIŞMA SÜRESİ SÜRÜCÜLERİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR
Sinyalizasyon sistemini fark etmeyen sürücüler D-100 karayoluna çıkabilmek için yolun bozuk olduğu bölümünde duraklama yapınca trafik akışında zaman zaman aksamalar meydana geliyor. Haber merkezimize telefon yoluyla ulaşan öfkeli sürücüler, yoldaki yükselti farkı ve çukurların araçlarına maddi zarar verdiğini savunarak, yetkililerin en kısa sürede sorunu çözmesini talep ediyor.
Kavşakta kendince çözüm bularak bir önce çıkış yolu arayan sürücüler trafik lambalarının çalışma şeklinden dolayı D-100 karayolu üzerinde duraklama yapmak zorunda kalıyor.