İstanbul Caddesi’nin araç trafiğine kapatılmasına sayılı günler kala belirlenen yeni güzergâh ve buna yönelik yol ile çevre düzenleme çalışmaları, şehir merkezinde sürücüler ile vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Rıhtım Caddesi kapatılınca…
İstanbul Caddesi’nin trafiğe kapatılmasıyla birlikte ana arterlerden biri olma özelliğini sürdürecek Rıhtım Caddesi’nde, yeni sistemle birlikte yapılacak radikal değişiklik ile Doğu yönüne seyreden trafik tam tersi şekilde Batı yönüne akacak. Belediye ekipleri caddede asfaltlama çalışmalarını sürüyor.



Asfaltlama çalışması kapsamında caddenin bir bölümünün trafiğe kapatılmasıyla birlikte sürücüler ulaşımda zor anlar yaşadı. Caddenin trafiğe kapatıldığını gören sürücüler şaşkınlarını gizleyemezken ulaşmak istedikleri noktaya gitmek için kendi güzergâhlarını belirlemek mecburiyetinde kaldı. Araçların Rıhtım Caddesi ile Camikebir TOKİ Konutları arasında ters yönden ilerlemek zorunda kaldığı görüldü.



Yeni düzene alışmanın zor olacağı belli oldu
Çalışmalar doğrultusunda Şaguç Köprüsü’nün Aydınpınar Caddesi yönü de araç trafiğine kapatıldı.



Güzergâhı Rıhtım Caddesi olan toplu taşıma araçlarının çalışmalar nedeniyle Çay Mahallesi Saatçigil Caddesi’nde ilerlemesiyle beraber bazı vatandaşların trafiğe kapalı caddedeki duraklarda otobüs bekledikleri görüldü.



Saatçigil Caddesi ve Gazhane Caddesi’nde ise zaman zaman trafikte yaşanan yoğunluk sürücülere zor anlar yaşattı.



Çalışmalar trafik akışında yavaşlamaya neden oldu. Trafik akışının çift yönlü sağlandığı Saatçigil Caddesi ile Gazhane Caddesi’nde tek yön uygulamasına geçilecek.



Uyarıcı levhalar konuldu
Necip Güney Sokak’ta yeni güzergâhla birlikte İstanbul Caddesi’ne giremeyecek araçlar için uyarı ve yönlendirme amaçlı işaretleme çalışmaları yapıldı.



İşaretlemelerin sürücülere yardım olması hedeflenirken şuan üzeri kapalı durumdaki levhalar projenin hayata geçmesiyle açılacak. Alternatif güzergâhlarda faaliyete geçecek ters ve tek yön uygulaması Düzce’de yaşayanları alışma sürecinde zorlayacak gibi görünüyor.

Haber:Y.SEVER