Trafiğe kapatılan İstanbul Caddesi vatandaşları farklı sorunları beraberinde getiriyor. Yayalaştırılan caddede Düzce Belediyesi önünden Düzce Valiliği kavşağına kadar yapılacak tramvay hattı çalışmaları vatandaşı talihsiz kazalarla karşı karşıya bırakıyor. Tramvay yolu için kazılan asfalta dökülen betonun zeminden yaklaşık 10 santimetre yükseklikte olması vatandaşın takılıp düşmesine neden oluyor.

Tedbir alınsın!
Konuyla ilgili çok sayıda şikayet telefonu alan Haber Merkezimiz bugün arayan vatandaşlardan Recep Acar’la bir araya geldi. Başından geçenleri anlatan Acar, sorun için bir an önce tedbir alınması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Tramvay yolunun olduğu noktada geçmek isterken ayağım takılınca yüzü kapak düştüm. Kafamda, dizimde, morluklarım var. Bu sabah da burada bir bayan düştü. Buraya tedbir amaçlı dubaları koymuşlar. Bunlar vatandaş için tedbir değil ki trafik için bunlar. Herkes düşüyor ve belediyenin tedbir alması gerekiyor. Tedbir için şerit çekebilirler. Vatandaş bunu fark etmiyor ki.”

Yaya yolunda “Motor Krallığı”
İstanbul Caddesi’nde sorunlar bununla bitmiyor. Vatandaşların boğuştuğu bir başka sorunsa caddeye girmesi yasak olan motosikletler… Yaya yolunda seyreden motosikletler, yolu işgal ederek vatandaşları rahatsız ediyor. Yayalara ait olan bir yolda “gerekirse yayalar çekilsin” mantığıyla hareket eden sürücülerin rahatlığı, denetimlerin artırılması gerektiğine işaret ediyor.

Haber:Ö.YILMAZ