Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ertan Taşlı başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısı Ağustos ve Eylül ayları mizanlarının oy birliği ile kabul edilmesiyle başladı. Yönetim Kurulu taleplerinin tamamı meclisten geçti.

‘Bu hat Düzce’den geçsin’
Meclis Üyesi Eyüp Topçu, Dünyaca ünlü ticaret güzergahı İpek Yolu tren hattının Düzce’den geçmesi halinde maliyetinin 1 milyar Dolar daha az olacağının hükümet gündemine geldiğini, bunu da Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Ayhan Şamandar’ın kendisine ifade ettiğini mecliste paylaştı. Topçu’nun açıklaması üzerine mecliste konu üzerine gerekli çalışmanın yapılarak ‘Bu hat Düzce’den geçsin’ talebini ilgilere mercilere iletilmesi görüşüldü. Meclis üyeleri, hattın Düzce’den geçirilmesi için alt yapı hazırlıklarının tamamlanarak yetkililerden talepte bulunma konusunda hemfikir oldu.

‘Dünya’da böyle zam görülmedi’
Meclis Üyesi Bilal Türkan Düzce Belediyesi’nin iş yerlerinden aldığı evsel katık atık bedeline gelen zamla birlikte geçen yıla göre arttığını ifade ederek tepki gösterdi. Türkan, “800 lira olarak alınan evsel katı atık bedeli 2000 lira seviyelerini gördü. Bu ne biçim zam. Dünya’da böyle zam görülmedi. Faturadaki tutarı gördüğümüzde emlak vergisi zannettik. Belediyenin topladığı para kanuna aykırıdır. Çukur açıyor. Çöpü atıp üstünü kapatıyor. ‘Tesis var’ denilerek haksız para alınıyor. Bir de iki ayrı fatura kesiyorlar. 197 lira KDV’si var. O 197 lira, tren parası galiba.” dedi.

‘Zam yapma gereği hissettiler’
TSO Meclis Üyesi aynı zamanda MHP’li Belediye Meclis Üyesi Eyüp Topçu ise MHP grubu olarak Düzce Belediye Meclisi toplantısında bu duruma karşı geldiklerini fakat üç yıldır suya zam yapılmadığı için AK Partili meclis üyelerinin zam yapma gereği hissettiklerini ifade etti.

‘Sanayi ruhsatları ticari alana çevrildi’
Meclis üyesi Türkan yeni sanayi çarşısındaki sanayi ruhsatı bulunan iş yerlerinin ruhsatlarının değiştirilerek ticari alana çevrildiğini kaydetti. Sanayi ruhsatının değiştirilerek ticari alana çevrilmesiyle geleceklerinin bir kişinin iki dudağı arasına bırakıldığını savunan Türkan, “Bir yerde 50 yıllık kalkınma olur. Çocuk oyuncağı gibi oynanmaz. Bunlar Düzce’nin çok büyük sorunu.” şeklinde konuştu.

Sorunlar Başkan Ay’a iletilecek
Meclis üyeleri Türkan’ın konuyu gündeme getirmesi üzerine değişikliğin bölgenin kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınmış olabileceğinden dolayı gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde durdu. Meclis üyeleri evsel katık atık bedeli ile sanayi ruhsatlarının ticari alana dönüştürülmesi ile ilgili konuları Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’aı ziyaret ederek aktarma kararı aldı.

Meclis üyeleri ‘Açılsın mı, açılmasın mı?’ anketi yapılan İstanbul Caddesi için de görüşlerini aktarmak istediklerini dile getirdi.

Haber:Y.SEVER