“Bu hain ve sütü bozuk kişiler”

Meclis üyeleri , “Bu hain ve sütü bozuk kişiler tarafından başlatılan, hatta kendi halkına, emniyet binalarımıza, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ na, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ ne ağır silahlar ve helikopterlerle ateş açan; aynı zamanda çok sayıda polisimiz ve vatandaşımızı, gözünü kırpmadan öldüren cani terör örgütü mensuplarını ve yapmaya çalıştıkları kalkışmayı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bu işe karışan, vatana ihanet eden hainlerin hak ettiği en ağır cezayı almalarını talep ediyoruz.  Bu kalkışma sonrası gözünü kırpmadan canı pahasına bu darbeci zihniyete karşı duran, başta yüce milletimiz olmak üzere; güvenlik güçlerimize, olayın başladığı andan itibaren kendi güvenliğinin olmadığı halde halkının yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ a, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımıza, Başbakanımıza, Milletvekillerimize, Türk Siyasi hayatının içinde bulunan iktidar ve muhalefet partilerinin tüm liderleri ve üyelerine, vatanını seven Türk askerine, günlerdir demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak üzere sokaklarda bulunan, hiçbir taşkınlık ve provokasyona gelmeyen vatandaşlarımıza sonsuz şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.”

“şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak içinde vatan sevgisi ve güçlü imanı olan tüm vatandaşların her zaman yanlarında oldukları belirtildi. Meclis üyeleri , Düzce genelinde olayın başladığı andan itibaren tavrını ve tepkisini koyan Başta Sn. Valimiz Ali FİDAN ve olayın içinde “Vatanıma ihanet etmem” diyerek kendine gelen emirleri tanımadığını ifade edip, Devletimizin, Valimizin ve Halkımızın yanında yer alan Garnizon komutanımız Sn. Albay Bilal GÜVENİR ve Personeline; yine Düzce’nin güvenliği ve vatandaşımızın güvenliği için operasyonlarına hemen başlayan İl Emniyet Müdürümüz Sn. İsmail Hakkı AKYÜZ ve personeline; yine olayların başladığı günden bugüne kadar Düzce’ deki terör örgütü üyeleri ve paralel yapıyla mücadelede kararlı duruş sergileyen Düzce Cumhuriyet Başsavcımız, Başsavcı Vekilimiz, Adalet komisyonu Başkanı ve vatanını seven tüm savcı ve hakimlere;  iş dünyamız ve esnafımız adına şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.”

Demokrasi nöbetleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri açılamalarını şöyle sonlandırdı: “Bundan sonraki süreçte Demokrasi nöbeti tutan halkımızla beraber vatanımız ve milletimiz için hiçbir provoke olay içinde olmadan Odamız Meclis Üyelerimizle Demokrasi nöbetleri içinde yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, bu olaylar sırasında şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’ tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu milletin üzerine hesap yapan her yapıyı, her kişi ve şer odağını nefretle kınıyor; aziz milletimize ve ülkemizin güzel günlerin en çabuk şekilde ulaşmasını Yüce Allah’ tan dua ile niyaz ediyoruz.”