Yapılan seçimlerin ardından göreve gelen Ticaret ve Sanayi Odası meclisi, dün akşam meclis salonunda TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy ve TSO Başkanı Metin Büyük Başkanlığında biraraya geldi. Toplantı da açıklamalarda bulunan TSO Meclisi Disiplin Kurulu Başkanı Neşet Kuyumcu, doğalgaz ve İSKİ ile birlikte Düzce'nin su sorunlarına değindi.

Kuyumcu, doğalgaz fiyatlarında yaşanan zamları ve indirimlere değinerek, “İstatistiklere bakıldığında doğalgaz zamlarının beklentilerin çok üzerinde olduğu ortaya çıkıyor. Birim fiyatıyla kullanım fiyatı arasında farklar mevcut. Doğalgaz daki bu fiyat farkları kullanıcıları olumsuz etkileniyor, Meclis olarak bu konunun görüşülmesi gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Düzce su konusunda sıkıntı yaşayabilir.”

Düzce'nin içme suyu konusunda Melen suyu ve Hasanlar Barajı'ndaki su kaynaklarını hiçbir karşılık almadan İSKİ'ye vermesine de değinen Kuyumcu, “Düzce'nin kendi su kaynaklarını hiçbir karşılık almadan İSKİ'ye yani İstanbul'a verdiği biliniyor. Ama ilerleyen yıllarda Düzce, su konusunda sıkıntı yaşayabilir. İçme suyu konusunda daha verimli çalışmalar yapılabilir. İSKİ'ye bu şekilde su kaynaklarının verilmesini doğru bulmuyorum.” şeklinde konuştu.

Disiplin Kurulu Başkanı Neşet Kuyumcu'nun meclise sunduğu bu sorunlar, daha sonra görüşülmek üzere meclis gündemine alındı.

Toplantı da Esranur rüsgarı da esti.

Meclis toplantısında geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olan Işık İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Esranur Kılıç, meclis üyelerine İstiklal Marşı'nın bütün kıtalarını okudu. Meclis üyeleri İstiklal Marşı'nı okuyan Kılıç'ı ayakta alkışlarken Kılıç'a çeyrek altın hediye etti.