Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni uygulamalarından biri olan Söz Üyemizde etkinliklerinin üçüncüsü 7. Meslek Grubu’na yönelik olarak gerçekleştirildi.Toplantıya, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ümit Ülgen, İbrahim Canpolat, 7. Meslek Komite Başkanı Mutlu Kayan ve Meclis Üyeleri Selahattin Aydın, Emre Durmazoğlu, Hayati Eğilmez, KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, Ticaret İl Müdürü Çiğdem Acar, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Acar, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Necmi Köroğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Uzmanı Mehmet Yavuzer katılım sağladı.


“Burada bir aile olduğumuzu düşünüyoruz”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, 7.  Meslek Grubu Toplantısı ve Söz Üyemizde etkinliği yapmalarındaki amacın sektörün sorunlarını belirleyerek ortak çözüm önerileri geliştirmek olduğunu söyledi. Şahin konuşmasına şöyle devam etti;“2018 yılı nisan ayı itibariyle sizin teveccühlerinizle Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu olarak görev yapıyoruz. Bu süre zarfında birçok reform yapmış olmamıza rağmen, göreve geldiğimiz andan beri yapmak istediğimiz “Söz Üyemizde” etkinliğini hayata geçirdik. Bu toplantıdaki amacımız siz kıymetli üyelerimizin çalışmalarımız konusundaki fikirlerini almak, önerilerinizi dinlemek ve daha da önemlisi bizim göremediğimiz aksaklık ve eksiklikler hakkında sizlerden bilgi almak olarak düşündük. Burada bir aile olduğumuzu düşünüyoruz. Sizlerin fikirleri, beyanları bizler için çok önemli. Kalan süremizde yapacağımız hamlelerde sizlerin de katkısı olmasını umut ediyoruz. Yönetime sizleri de dahil ederek odamızı ve Düzce’yi daha üst kademelere taşımak istiyoruz. Programa başlamadan önce sizlere göreve geldiğimizden bu yana yapmış olduğumuz faaliyetler hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum.



“Ürünlerin markalaşma ve ticarileşmesine ön ayak olduk”
2018 yılının nisan ayında devir teslim töreninin hemen ardından Düzce Üniversitesi’nden akademisyenlerle görüşerek, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın SWOT analizini yaptırdıklarını anımsatan Düzce TSO Başkanı Şahin, şöyle devam etti:
“Buradaki amacımız eksiklerimizi tespit ederek üyelere daha iyi hizmet sağlayabilmek, yönetim ve meclis olarak doğru kararlar almak oldu. SWOT analizine bağlı olarak süresi bitmekte olan stratejik planımızı 2018-2023 yılı olarak revize ederek vizyon ve misyonumuzu bu doğrultuda oluşturduk. Kurumsal yönetim anlayışını benimseyerek, personelimizin ve üyelerimizin talepleri doğrultusunda eğitimler düzenleyerek nitelikli istihdamın gelişimine katkı sağladık. Bu proje çalışmalarımızın yanı sıra Düzce Üniversitemizle birlikte birçok çalışma yaptık. İlimizdeki Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine destek olduk. Bu bitkilerin DÜBİT’e yapılan AR-GE faaliyetleri sonucu ticarileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurutma fırını tedariği yaptık. Ürünlerin markalaşma ve ticarileşmesine ön ayak olduk.”

“Bu organizasyonlar kıymetli”
Toplantıda ev sahibi olarak konuşan Düzce TSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Mutlu Kayan, oda işleyiş ve çalışmalarını üyelerin de görebilmesi ve üyelerin yönetime katılması amacıyla düzenlenen bu organizasyonların kıymetli olduğunu işaret ederek, katılımcılardan sektörlerinde yaşadıkları sorunları anlatmalarını ve toplantı içerisinde ortak çözüm yollarının aranabileceğini ifade etti.



Ahilik kültürü sunumu
Toplantının devamında söz alan Meclis Üyesi Hayati Eğilmez ise, Ahilik kültürüyle ilgili sunum izletti. Ahilik kültürünün çok önemli bir kavram olduğunu ancak günümüzde iş yeri aidiyetinin düşük olması nedeniyle verimsizlik yaşanmakta olduğunu belirtti. İş ve işveren taraflarının az olması ve bu kültüre genç yaşlarda alışabilinmesi için ahilik kültürünün eğitim müfredatına konulmasını, özellikle meslek liselerine dağıtılarak ele alınması ve bu kültürün ahilik haftasında senenin tüm zamanında ele alınıp yayılması ve çalışılması gerektiğine değindi.
Toplantı, katılımcıların soru ve önerilerini aktarmalarının ardından sona erdi.