Ramazan ayının başlamasıyla, İsrail güçlerinin şiddeti arttı. İsrail polisinin eşlik ettiği fanatik Yahudi yerleşimci grupları, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı. Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya baskınları başlamadan önce “yüzlerce Filistinli maskeli gencin taş topladığı” öne sürüldü. Namaz için mescide gelenleri plastik mermilerle zorla dışarı çıkaran İsrail güçleri ardından Mescid-i Aksa'nın kapılarını Filistinlilere kapatmıştı.

Tüm dünyanın gözleri önünde Filistin halkına yapılan zulme sessiz kalınmasını da eleştiren TÜGVA Düzce Şubesi, İsrail’e sert sözlerle tepki gösterdi.

TÜGVA Düzce Şubesi, önceki gece Cedidiye Camii önünde Teravih namazı çıkışında “Miraç, aksa ve burak! Bitti zulmünüz artık son durak!” sloganları eşliğinde basın açıklaması düzenledi.

TÜGVA İl Yönetim Üyesi Harun Öztürk, okuduğu açıklamada, “Yahudilerin bir bayramı olan Pesah, bu sene ramazan ayına denk geldi. Siyonist ideolojiye boğulmuş bazı lanetlenmiş gruplar, İsrail işgal kuvvetlerinin destekleriyle Mescid-i Aksa'da kurban kesmek istediler. Hahamlar ve Radikal gruplar Silsile Kubbesinde kurban takdimi çağrıları yaparak, geçtiğimiz günlerde uygulamaya çalıştılar. Ve bu kirli emeller neticesinde Mescidi Aksa'yı işgal girişiminde bulundular. Resulullah'ın Miraca yükseldiği o mübarek beldede, Müslümanları yerlere düşürmeye niyet eden İsrail, yine Müslümanlara zulmetti.” dedi.

Açıklama şöyle devam etti:

Öyle ki şeytanların bağlandığı mübarek ramazanda, şeytanlardan daha büyük şeytanlık yaptı. Herkesin kendine yakışanı yaptığı dünya imtihanında, İsrail yine kendisine yakışanı yaptı. Çocuklara, kadınlara ve yaşlılara şiddet uyguladı. Ve hatta masumları öldürdü. Müslümanların kutsal mabetlerinden biri olan Mescid-i Aksa'yı yine Müslümanların kutsal günleri olan ramazan ayında işgale girişti. Tek silahları taş ve parmaklarından akıp taşa bulaşan kan olan Müslümanlara, zulmetti. Zulme karşı dik duran Müslümanlara kahpece muamele etti. İşgalcilerin zalimliğine ve zulmüne karşı ise Dünya ise her zamanki gibi sessiz…

Maide Suresi 78.ayette Cenab-ı Hak bu aşağılık zulüm düzenini kuranların lanetlendiğini buyuruyor. Ey Müslüman, Allah’ın lanetlediği zalimler, mazlumlara zulmederken sessiz kalmak hangi vicdan ile bağdaşır? "Hangi günah sebebiyle öldürüldüğü" sorulan o masum çocuklar "İsrail'in bir kurşunu ve Müslüman'ın hep sessizliği" derse ne cevap vereceğiz? Filistinli kardeşlerimizin onurlu ve şerefli direnişi devam ederken zulme sessiz kalmak bize yakışır mı? Haydi, bu zulmü tüm dünyaya haykıralım!

İsrail'in son saldırısı neticesinde yüzlerce gazimiz, onlarca şehidimiz var. İlk kıbleyi namusu olarak görüp etten duvar ören kardeşlerimiz var. Ümmetin çocukları öldürülüyor. İnsanlık tarihinin işlendiği en büyük zulümlerden biri işlenmeye devam ediyor. Dünya ise kendine yakışanı yapıyor. Dünya sessiz… Oysa Ukrayna'da ki zulme sessiz kalamamıştı. Zulmün her çeşidine karşıyız biz ve acı yarıştırmıyoruz. Acı durur, Ukrayna'da da acı acıdır, Filistin'de de acıdır. Bizim için acının rengi, dili, dini yoktur. Fakat Dünya Filistin'e sessiz…”