Düzce Memur Sen Şubesinin düzenlediği Filistin’e Destek ve İsrail’i protesto eylemi Cuma Namazı Çıkışı Cedidiye Cami önünde başladı. Anadolu Gençlik Vakfı, Çalışan Gençlik Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlarında katıldığı mitingde “ Bir dur Diyen Yok mu? Allah Aşkına.” İsimli şiir okunurken bazı vatandaşlar Gözyaşlarını tutamadılar.

Filistin’e Destek ve İsrail’i protesto mitingi Cedidiye Camisi önünde hep birlikte Salavat getirilerek başladı.”Kahrolsun İsrail.” Sloganları eşliğinde katılımcılar İstanbul Caddesi üzerine çıkarak Anıt Park meydanına kadar yürüdüler. Anıt Park Meydanında toplanan vatandaşlar, “ Katil İsrail, Filistin’den defol.”sloganları atarak hep bir ağızdan istiklal marşını söyledi. Filistin’e Destek anlamında okunan, “ Bir Dur Diyen Yok mu? Allah Aşkına.” Şiiri okunurken bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğuldular.

Memur Sen Düzce Şubesi Başkanı Şaban Çoşkun Filistin’de adeta bir insanlık suçu işlenmekte olduğunu belirtti. Çoşkun,” 28 Aralık’tan bu yana devam eden saldırılarda, 750 ölü sayısı vardır. 4 bin kişi de yaralanmıştır. Katil İsrail’in Sivil Asker gözetmeden, Kadın, Çocuk demeden, girişmiş olduğu bu katliam, bir soykırım değimlidir? İsrail’in estirdiği Devlet Terörü, bir an önce durdurulsun diyoruz. Artık bu vahşete dur demenin, Filistin Halkının çığlıklarını duymanın zamanı gelmedi mi?” ifadelerini kullandı.

Protesto eylemine katılan vatandaşlar, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri Bayrağını da yaktı. Protesto eylemine katılan yaklaşık bin kişilik topluluk her hangi bir olumsuzluk yaşanmadan dağıldı.