Tüm Dünya’da etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, Türkiye genelinde getirilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, evlerinde yalnız yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için Düzce Valiliği harekete geçti.

Vali Cevdet Atay’ın talimatı üzerine 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarının ikametlerinde giderilmesi amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, Düzce genelinde çalışmalara başladı. Evlerinde yalnız yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken bireyler ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları durumunda, tüm ihtiyaçları Vefa Destek Grubu tarafından karşılanacak.

Konu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“65 yaş üstü kimsesiz yaşlılarımız ile 65 yaş altı kronik rahatsızlığı olup yalnız yaşayan vatandaşlarımızın Temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet vermekte olan VEFA Sosyal Destek Hizmetimize 112 telefon hattından ulaşabilirsiniz.”

Haber: Savaş ARI