Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile uyumlu çalışması ile takdir toplayan ve belediyenin sahadaki en aktif yöneticisi olan Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer, asli görev alanına dönüş yapma kararı aldı.

Cerrahlığı kadar kısa sürede her kademesine hakim olduğu yerel yöneticilikteki başarıları ile kendisini ispatlayan Tuncer’i yanında görmek isteyen Düzce Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, ‘Sağ kolum ol’ teklifinde bulundu. Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde kadrolu doktor olan Tuncer, Başkan Özlü ile yaptığı istişareler ve aldığı olur sonrası Rektör Sözbir’in bu isteğini geri çevirmedi. Özellikle son yıllarda Düzce’nin gözbebeği olan üniversite hastanesindeki kötü gidişata içten içe üzülen ancak elinden pek fazla bir şey gelmeyen Tuncer, rektörün danışmanı olarak artık tüm sorunlara el atmaya hazırlanıyor.

Düzce Belediyesi ile resmi olarak ilişiği kesilen ve üniversitedeki görevi yazıdan çıkan Rektör Danışmanı Dr. Cengiz Tuncer, üniversite hastanesinin, kurulduğu ilk yıllardaki gibi Düzceliler’in çile değil hizmetlerle andığı bir yere dönüşmesi için çaba harcayacak.

Öncü Haber’e yaptığı değerlendirmede, Rektör Danışmanı Dr. Cengiz Tuncer, Düzce Belediyesi’ndeki görevinden ayrılmanın burukluğunu yaşasa da yine Düzceliler’e hizmet yolunda rektör danışmanı olarak çalışacak olmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı. Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’e kendisine duyduğu güven dolayısıyla teşekkür eden ve bu güveni boşa çıkartmayacağının altını çizen Tuncer, “Rektörümüzle üniversitemizi her kademede daha ileriye taşımak için çalışacağız. Ben bir hekimim ve sağlıktaki tüm konuları hakim olarak üniversite hastanemizdeki sorunları el birliği ile çözmeye odaklanacağız. İlk iş olarak hastanemizdeki Çocuk Acili’ni yeniden 7/24 hizmet verecek hale getireceğiz.” dedi.