Akçakoca'da 4 yıldızlı bir otelde konaklamakta olan 20 kişilik turist gurubu, biri imzasız beşi imzalı altı adet dilekçe yazarak otelden ayrıldılar. Turist gurubunun yazdığı dilekçelerde, ''Kaldığımız otelin yanında süre gelen inşaat çalışması, hafta sonunu Akçakoca'da geçirmek isteyen bizleri son derece rahatsız etmiş, olup ayrılmamıza sebebiyet vermiştir'' ifadelerine yer verdiler.

Yapılan yazılı şikayetlerin ardından konunun Düzce Valisi Bülent Kılınç'a yansıması sonucu, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve beraberindeki ekip otel müşterilerini rahatsız eden inşaat çalışmasını ve verdiği rahatsızlığı yerinde incelemek amacıyla Akçakoca'ya geldi.

Yazılan şikayet dilekçelerini inceleyen ve Otel İşletmesinden bilgi alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, bizzat yapılan inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek fotoğraflar aldı. Daha soran konuyla ilgili Makamlara verilmek üzere tutanak tutuldu.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Özcan Budak, konunun son derece vahim olduğunu, bu olaydan ötürü başta otel işletmesi olmak üzere, Akçakoca ve Düzce'nin son derece zarar gördüğünü söyledi.

İlgili tutanağın tutularak, Makamlara iletileceğini belirten Budak, Akçakoca Belediye Başkanlığının bu sorunu çözeceğini umduğunu belirtirken, otelin de inşaatı yapan firmanın da ülkenin değeri olduğunu ifade ederken, yaz aylarında turizm bölgelerinde bakanlığın inşaat yasağı olduğunu hatırlattı.Budak, 15 Mayıs, 15 Ekim tarihleri arasında turistik bölgelerde inşaat yasağı olduğunu söyleyerek, bakanlık genelgesi doğrultusunda gerekenin yapılacağını dile getirdi.