Turizm açısından bu yıl bekleneni veremediği düşüncesi üzerinde durulan Düzce'de turizm açısından yapılan çalışmaları İl Genel Meclisi'ne katılan ve burada açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak değerlendirdi.

Budak, Düzce ve genelinde yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade ederek “Yaklaşık 2 aydır çok yoğun bir çalışma içindeydik. Yaptığımız çalışmalara Valimiz 2 gün boyunca katıldı. Bir gün Yedigöllere gittik, Valimiz Akçakoca'da kültür envanteri sonuçlarında bizimle birlikteydi. İl Genel Meclis üyelerimizinde istedikleri bir günde, Konuralp müzesinde Akçakoca ve Yığılca'da taptığımız çalışmaları bir sunum şeklinde Düzce ve Düzce'nin tarihi hakkında bilgiler aktarmak istiyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar bir envanter olarak yorumlanabilir. Ancak Düzce'nin tarihini yeniden araştırılması için İl Kültür envanteri çalışmaları başlatıldı. Geçtiğimiz ağustos ayından Çevre ve Orman Bakanının katılımı ile Yığılca'da bir destinasyon yaptık.” şeklinde konuştu.

Yapılan destinasyon sonucunda iki rapor çıktığını da belirten Özcan Budak çıkan raporlar hakkında da bilgi vererek “ Bu raporlardan ilki Yığılca yolunun iyileştirilmesi çünkü bu yol Yedigöllere gidiyor. Bu yollar yapıldığı takdirde İstanbul'dan gelecek turist grupları Düzce üzeri, Konuralp, Küçük Melen, Hasanlar Barajı, Sarıkaya Mağarası, Saklı Kent Şelalesi, Karakaş ve Yayla Tepe'den Yedigöllere ulaştığı zaman ev pansiyonculuğu, el sanatları, ev lokantaları, kır lokantaları kır gazinosu ile tatil yapacak. İkinci önemli konu ise Yığılca'da maden ocakları var ve bu ocaklar bu Yığılca yolunu sıkıntıya sokuyor. Eğer Ereğli, Alaplı, Yığılca yolu iyileştirilirse durum dahi iyi olacaktır.” diyerek yapılması düşünülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.