İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı üçüncü birleşiminde 12-15 Şubat günleri arasında İstanbul'da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'yla ilgili açıklamalar da yapıldı.

Meclis toplantısına katılan Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, böyle fuarların tanıtım için çok önemli olduğunu söyleyerek “Düzce'nin tanıtımı için bu tür fuarlara katılım büyük önem taşıyor. Tabi bu fuarlarda Düzce'yi temsil etmek kadar destek vermekte önemli. Bu yıl Düzce olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda boy göstereceğiz. Düzce'nin tanıtımı için elimizden geleni yapacağız. Tüm Düzceliler'den tanıtım konusunda destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel de tanıtım için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını belirterek, “Fuar da özellikle Düzce Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin isim olarak yer alması gerektiğine inanıyorum. Bundan önceki yıllarda bu konularda sorunlar yaşanmıştı. Bu yıl bu sorunların yaşanmaması için duyarlı olunması gerekiyor. Fardaki standa gelenlerin de biraz daha hoş karşılanması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Emitt Fuarı 12-15 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında yapılacak. 12-13 Şubat tarihleri arasında sadece turizm profesyonellerine, 14-15 Şubat tarihleri arasında ise tatilcilere özel günler olarak fuar hizmet verecek. 10 salon halinde yapılacak fuarda 50 ülke ve yüzlerce turizm merkezinden 3 bin katılımcı yer alacak.