Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklama da öğretmenler ile öğrenciler arasındaki ilişkinin yanlış anlaşılmasına değinildi. Açıklama da, Yenikent Atatürk Lisesi'nde yaşanan tatsız olay sonucunda açılan inceleme sonuçlanmadan, bir siyasi parti İl başkanının beyanda bulunduğu ve tüm öğretmenleri rencide edici sözler sarf ettiği belirtildi.

Türk Eğitim-Sen Düzce Şubesi Basın Sekreteri Sevgi Korkmaz tarafından yapılan ve olaya adı karışan öğretmene karşı önyargılı tavır takınıldığı iddia edilen açıklama da şu sözlere yer verildi.

“ Güç şartlar altında görev yapan öğretmenlerimizin, sınıf disiplinini bozan öğrencilerin bu gibi tavırlarını hoşgörüyle karşılaması beklenmemelidir. Abartılı bir biçimde kamuoyuna yansıtılan bu olayın, okul içinde çözüme ulaştırılabilecekken, güvenlik güçleri ve siyasi partilerin gündemine taşınmasının kime ne gibi yarar sağladığının düşünülmesi gerekmektedir. Siyasi parti yöneticileri sizler gündemde kalmak isteyebilirsiniz bu amacınızı anlayışla karşılayabiliriz, ancak okullarımızı ve öğretmenlerimizi rahat bırakın. Bir yanlışlık varsa, bunu kurumun idari yapısı ve disiplin hukuku içerisinde çözüme ulaştırılması için elbirliğiyle gayret gösterelim. İthamda bulunarak tüm öğretmenlerimizi rencide edici davranışlardan kaçınalım.”