Türk Eğitim-Sen Düzce Şubesi yaptığı yazılı açıklamada bazı çarpıcı iddialarda bulundu. Açıklama'da, müdür atamalarının uygunsuz yapıldığı iddia edildi. Yapılan yazılı açıklamada ayrıca bu atamaların iptal edilmesi ve Valiliğin boş olan müdürlükleri açıkça ilan ederek, yönetici atama yönetmeliği maddelerine göre yönetici atamalarının yapılması istendi.

Türk Eğitim- Sen Düzce Şubesi Basın Sekreteri Sevgi Korkmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk üstünlüğünü, insan haklarını, demokrasiyi, ahlakı, erdemi nesillere öğretecek tek bakanlıktır. Düzce'de müdür olacakların listesini kim yapıp Ankara'ya gönderdi.? Bu liste yapılırken kimlerin etkisi oldu.? Bu atamalar için hangi kriterler alındı.? Biz Türk Eğitim- Sen olarak, yanlışa yanlış demeyi, doğruyu desteklemeyi, üyelerimizin hakkını korumayı kendimize ilke edindik. Bütün eğitim çalışanlarına sesleniyorum. Bu haksız hukuksuz atamaları önlemenin yolu yargıdan geçmektedir. Haksızlığa uğrayan her eğitimci, mutlaka mahkemeye başvurmalıdır.”