Fettulahçı (FETÖ) Terör örgütü tarafından milletin iradesine karşı gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, dün gibi hafızalardaki yerini koruyor. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile HAK – İŞ Düzce İl Başkanı Talat Örnek, üzerinden 6 yıl geçen asker kılığına bürünmüş FETÖ’cü hainler tarafından gerçekleştirilmek istenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen kahraman Türk halkı tarafından geri püskürtülen 15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili mesaj yayımladı.

Keşir: "Halkımız silahlara, tanklara ve uçaklara göğüs gerdi"

Keşir Yayımladığı mesajında,  Bugün milletimizin tüm dünyada örnek gösterilen destana imza attığı milli birliğin yıl dönümü. Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin göstermiş olduğu onurlu duruşu, milletimizin demokrasi mücadelesini saygı ve gururla anıyorum.  15 Temmuz gecesi milletimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu kararlılıkla bir demokrasi destanı yazdı. Silahlara, tanklara, uçaklara göğsünü gerdi. “Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır.” diyerek canları pahasına vatan savunmasına geçti. Dünyaya örnek olacak bir dik duruş sergileyerek vatan hainlerine geçit vermedi. Gazi Meclisimizin bombalandığı, birçok kamu kurumlarımızın silahlarla tarandığı o gece, millî birlik ve beraberliğimizin asla bozulamayacağını tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımız demokrasiye olan inançla dimdik durarak, bizler milletimizin emanetine sahip çıkarak TBMM’de, milyonlar sokak ve meydanlarda hainlere karşı tek vücut olduk. Bu onurlu mücadelede demokrasisine, vatanına, milletine ve bayrağına ölüm pahasına sahip çıkan 251 vatan evladı şehadete, binlercesi de gazilik makamına erdi.  Şunu herkes bilmeli ki bütün şehitlerimizi kalbimizde dünya durdukça yaşatacağız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz o gece kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdı. “Güçlü Türkiye” sloganımızı dosta düşmana omuz omuza durarak gösterdik. 15 Temmuz; hainlere karşı duvar olmuş, ser verip vatan aşkından taviz vermemiş, Şehadete ulaşacağını bile bile verilen görevi canı pahasına yerine getirmiş ve şehit olmuş Ömer Halisdemirlerin kahramanlık abidesidir. 15 Temmuz gecesi “Gün vatana sahip çıkma günüdür.” diyerek canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum" açıklamalarında bulundu.

Er: "Milletimizi bölemeyeceksiniz"

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 6. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, "Geçmişi kahramanlıklarla dolu bir millete diz çöktürmeye çalışan hainler, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin iradesi karşısında yenildiler" dedi.

Er, "15 Temmuz darbe gecesinin 6. Yıl dönümünde,   bu aziz milleti yok etmek ve bu vatanı bölüp parçalamak isteyen dâhili ve harici düşmanlara ve hainlere görmüştür ki Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz. Bu kararlılıkla bir kez daha milletimizin şeref ve istiklali için başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Adeta Çanakkale'de olduğu gibi yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi şükranla ve saygıyla selamlıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

“Milletimiz darbeye karşı tek vücut oldu”

Örnek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak ilan edilen darbe girişimi ile ilgili yayımladığı mesajında,  “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye, bir grup hainin başlattığı işgal girişimine tanık olmuş, asker kıyafetine bürünmüş eli kanlı teröristler, milletin özgür ve hür iradesiyle seçilmiş olan hükümeti düşürmeye, devlet yönetimini zorbalıkla ele geçirmeye çalışmıştır. Aziz Türk milleti o gece destansı bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe girişimine karşı tek vücut olmuştur. Kahraman Türk milleti, Çanakkale’de vatanını nasıl savunduysa 15 Temmuz gecesi de aynı ruhla ve imanla hainlere geçit vermemiştir. 15 Temmuz, bir daha yaşanmamak üzere tarihin altın sayfalarına millet destanı olarak yazılmıştır.” dedi.

“Türk Milletinin direnişi ile artık Türkiye’de darbeler dönemi kapandı”

Kahraman Türk Milletinin 15 Temmuz’da ki direnişi ile birlikte artık Türkiye’de darbeler döneminin kapatıldığının altını çizen Örnek, “15 Temmuz gecesi, gücünü tarihten alan kahraman Türk milletinin soylu direnişi sonucunda büyük bir işgal girişimi atlatılmıştır. Darbeyi önlemek için 15 Temmuz gecesi milletin büyük bir kesimi bir araya gelmiş, sivil toplum kuruluşları, medya ve halkımız birlik ve beraberlik içerisinde hainlere karşı tek vücut olmuştur. Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimi olan 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve bundan sonra darbe yapmak isteyenler için bir kırılma noktası olmuştur. 15 Temmuz gecesi eli kanlı hainlerin alçakça saldırıları aziz milletimizin imanlı göğsünde yok olmuştur. 15 Temmuz gecesi demokrasiye, vatana, millet iradesine sahip çıkmak için eli kanlı teröristlerin karşısına dikilen 251 vatandaşımız şehit düşmüş, 2 bin 301 vatandaşımız ise gazi olmuştur. HAK-İŞ olarak demokrasimize, milli irademize, milletin bekasına sahip çıkmayı ekmeğimize, aşımıza, çevremize, ailemize sahip çıkmakla eş olarak görüyoruz. 15 Temmuz’u bir daha yaşanmaması gereken, ama çok fazla ders çıkarılması gereken hain bir darbe girişimi olarak anıyoruz. HAK-İŞ, bütün darbe girişimlerinde olduğu gibi Türkiye’nin beka sorununa, geleceğine, milli iradesine, birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılan bu hain saldırılara karşı mücadele etmiş, 15 Temmuz gecesi ilk sokağa çıkan, canını ortaya koyan bir tutum sergilemiştir. HAK-İŞ, 15 Temmuz darbe girişimine karşı tüm sendikaları ve teşkilatı ile birlikte, milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tavrını kararlı bir şekilde ortaya koymuş, sağlam bir demokratik duruş sergilemiştir. HAK-İŞ Yönetim Kurulumuz, darbe girişiminin ortaya çıkmasından hemen sonra aldığı kararla bütün üyelerimizi darbeye karşı meydanlara davet etmiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi meydanlara davet etmesiyle üyelerimizle birlikte milletimizin büyük bir bölümü ülkemizin meydanlarını doldurmuş, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine ve darbecilere karşı tek vücut olarak tarih boyu unutulmayacak şanlı bir destana imza atmıştır. Bu uğurda HAK-İŞ üyesi Celalettin İbiş, Ahmet Özsoy, Ali Karslı ve Hakan Gülşen şehit olmuş ve onlarca üyemiz de gazi olmuştur. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Onlar bizim onurumuzdur” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’u unutmayacağız, Unutturmayacağız”

HAK – İŞ olarak 15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydeden Örnek, son olarak şunları söyledi:

 “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ulusal ve uluslararası arenada gerçekleştirdiğimiz bütün etkinliklerde, sempozyumlarda, konferanslarda ve panellerde 15 Temmuz gecesinde aziz milletimizin hainlere karşı yazdığı destanı anlatıyor, 15 Temmuz’u toplumun zihninde diri tutmaya çalışıyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu, 15 Temmuz’u Unutmamayı, Unutmayacağını ve Unutturmayacağını ilke olarak benimsemiştir. Bu yıl da “Türkiye Aşkına” diyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Bugün de HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak üye sendikalarımız ve tüm teşkilatımız ile birlikte 15 Temmuz’u unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı göstermek için 15 Temmuz şehitlerimizi Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde dualarla anıyoruz. 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnerek şehit ve gazi olan, ayrıca vatanı, milleti, inançları, özgürlüğü ve Cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize bir kez daha şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber ise yayımladığı medajında şu görüşlere yer verdi:

2016'da, 6 yıl önce bugün tarihinin en büyük ihanetlerinden biriyle karşı karşıya kalan Aziz Türk Milleti; tanklara, tüfeklere karşı yürekleriyle direnen ve bağımsızlık için canını hiçe sayan yüzlerce yiğit şehadete yürüdü. Kapkaranlık bir gece, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve demokrasimize karşı yapılan hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın çağrısıyla, liderliğiyle sokaklara dökülen şehitlerimizin, gazilerimizin ve milletimizin inanmışlığıyla, direnişiyle aydınlandı.

"Aziz milletimizin FETÖ’nün hain darbe teşebbüsüne karşı verdiği destansı mücadele asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Rabbim devletimizi sonsuza dek baki kılsın, aziz milletimizi her daim muzaffer eylesin. Bu uğurda canını hiçe sayan tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Vesayete ve darbecilere dur diyen gazilerimize ve meydanları dolduran milletimize minnetle selam olsun."