Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Faik Tunay’ın konuşmacı olarak katılım sağladığı Türkiye ve Dünya’da Tarım Semineri programını Düzce TSO Konferans Salonunda gerçekleştirdi.
Toplantıya Düzce TSO Yönetimi, CHP il teşkilatı üyeleri, Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk ve çok sayıda davetli katılım sağladı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem, kurul olarak Düzce ve bölgenin kalkınmasına, kalkınma noktasında gençlerin ekonomiye daha çok katkı sağlamasına yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Erdem, tarımsal kalkınmanın ülkenin kurtuluş reçetesi olduğunu belirterek gerçekleştirilen seminerin de bu mimvalde olduğunu ifade etti.


24. Dönem İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Türkiye’de uygulanan tarım politikalarının yetersiz olduğunu belirterek, “Yabancı ülkelerde ve özellikle Avrupa’da küçük tarım işletmelerinin az, kooperatifçilik çalışmaları ve toplu tarım işletmelerinin çok olduğunu görüyoruz. Ülkemizde maalesef kooperatifler sadece tabelada kalıyor. Kamusal destek ve teşvikler de tarım alanında maalesef yetersiz. Konya kadar yüz ölçümü olan Hollanda Dünya tarım ve hayvancılık pazarında en üst sıraları zorlarken biz ülke olarak gün geçtikçe dışa bağımlı hale geliyoruz.” ifadelerini kullandı.Seminer programının sonunda Faik Tunay’a plaket takdim edildi.

HABER:C.ÜSTÜNER