Konya’da hiç tanımadığı bir kadını gördüğü şiddetten kurtarmaya çalışırken, yaşanan arbede sırasında kadının birlikte yaşadığı Özgür Duran’ı öldürmek suçundan Şubat ayından bu yana tutuklu olarak yargılanan Kadir Şeker davasında bugün karar çıktı. Mahkeme heyeti, Şeker için 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Hiç tanımadığı bir kadını kurtarmak isterken, bir kişinin ölümüne neden olmakla yargılanan Kadir Şeker hakkında verilen bu karar, bugün sosyal medyanın 1 numaralı gündemi oldu. Milyonlarca sosyal medya kullanıcısı “#KadirŞekerİçinBeraat” etiketi ile paylaşımlarda bulundu. Ünlü, ünsüz milyonların destek verdiği Kadir Şeker için sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda, bir kadını kurtarmak isteyen gencin 12 yılın üzerinde ceza almasının, bundan sonra benzer olaylarda kadınların korunamayacağını ön plana çıkarttı.

Doktor olmak için üniversite sınavına hazırlanan hayatının baharındaki bir gencin, şiddet gördüğünü düşündüğü bir kadına yardım etmek isterken, katil olarak yargılanmasını haksızlık olarak değerlendiren sosyal medya kullanıcıları, kararın bir kez daha gözden geçirilmesini istedi.

Öte yandan Kadir Şeker’in avukatı karara itiraz edeceklerini belirtirken, davanın bundan seyrinin nasıl olacağını zaman gösterecek. Türkiye’deki milyonlarca kişinin Kadir Şeker’e beraat için birleştiği davanın, gencin aleyhine sonuçlanması halinde, bundan sonra şiddete maruz kalan bir kadına yardıma koşan herkesin iki defa düşüneceği görüşü sesli olarak dillendirilmeye başladı.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ