15- 21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinliklerle kutlanmaya devam ederken haftayla ilgili kutlama mesajları da geliyor.
AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay haftayla ilgili yayınladığı mesajda 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyerek, “Atatürk Milli Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirleri karşı gelecek olanların gneç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de gençlik kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. O'nun şu sözü çok önemlidir. Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Metin Kaşıkoğlu da Gençlik Haftası nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Kaşıkoğlu mesajında, gençlere verilen önemden bahsederek, “ gençlerimize her zaman güvendik ve seçilme yaşını 25 e indirdik.” dedi.

AK Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, bu yıl 27. si kutlanacak olan Gençlik Haftasında 12-24 yaş arasındaki gençleri bir araya getireceklerini söyledi. Kaşıkoğlu, gençlerle diyalog kurarak, gençlerin milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerine imkan verileceğine değinerek, “ Atatürk ilkeleri doğrultusunda kendilerince yaratılan kültürel, sanatsal, sportif etkinlikleri barış, kardeşlik ve dostluk duyguları içinde sergilemeleri, tanışmaları, kaynaşmaları sağlanmıştır. AK Parti ailesi olarak gençlerimize her zaman güvendik; seçilme yaşını 25'e indirdik. Yerel seçimlerde gençlik kollarımızdan 605 gencimizi Belediye Meclis Üyesi, 36gencimizi de İl Genel Meclisi üyesi yaptık. Amacımız gençlerimizi hayatın her aşamasında aktifleştirmek ve onlara sorumluluk kazandırmaktır.” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Aydın ise Gençlik Haftası ile ilgili yayınladığı mesajda “Bağımsızlık şuuru ile yaşayabilmek adına yakılan bağımsızlık meşalesibugün de bugünün kendilerine hediye edildiğini geleceğimizin teminatı gençlerimizin ellerinde aynı kararlılık ve azimle bir sonraki nesillere iletilmek üzere ışını yaymaya devam etmektir.” ifadelerini kullandı.