Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesildi. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece Köyü ile Nemrut Dağı kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Acı olay nedeniyle aralarında 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu 11 asker şehit oldu. 2 asker de yaralandı.

Milli Savunma Bakanı Akar, helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin, "İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibine ivedilikle gerekli talimat verilmiştir. İncelemelere bugün başlanacak. Bu elim olayın kesin nedeni, ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecektir” açıklaması yaptı.

Türkiye’nin her köşesini yasa boğan elim olayla ilgili Düzce protokolü de başsağlığı mesajları yayımladı.

Düzce Valisi Cevdet Atay mesajında “Bitlis, Tatvan’da düşen helikopterde şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ordumuzun ve Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Bitlis'te askeri helikopterin düşmesi sonucu #şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim. Ailelerine ve silah arkadaşlarına sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun…” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise “Bitlis'te askeri helikopterimizin düşmesi sonucu 11 askerimizin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendim. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı 4 askerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” mesajı paylaştı.

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, “Bingöl’den Tatvan’a gitmek için bugün öğleden sonra kalkış yapan Kara Kuvvetleri’ne ait askeri bir helikopter bir müddet sonra kaza kırıma uğramıştır. Kütahya Milletvekilimiz Ahmet Erbaş'ın da amcasının oğlu 8’inci Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’la birlikte 11 kahramanımız şehit olmuştur. Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, şehitlerimizin ailelerinin ve hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ise, “Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları Cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun.” cümlelerine yer verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN