Aylar önce, yaklaşık 30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ için harekete geçen Azerbaycan yönetimi Türkiye’nin desteğiyle bölgeyi işgalden kurtarıp kendi topraklarına katmıştı.

Bölgenin geri alınmasının ardından Türkiye’den hem askeri hem ekonomik destek sağlanmasıyla kısa sürede tahribatlar onarılmış, askeri güvenlik sağlanmış ve yaşanılabilir bir bölge haline getirilmişti.

Durumu hazmedemeyen Ermenistan yönetimi ise haince bir tuzakla geçtiğimiz hafta 50 Azerbaycan askerini şehit etmişti.

 “TÜRKİYE’NİN DESTEĞİYLE İNTİKAMIMIZI ALDIK”

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev arasında gerçekleşen görüşmeler neticesinde Türkiye’den sağlanan İHA ve SiHA’larla misilleme yapıldı.

Başta Türkiye olmak üzere birçok Ülkesi olaya tepki gösterdi. Azerbaycan yönetimi ise aynı gün; 100 Ermeni askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Azerbaycan vatandaşı Elmir Nazarov; “Ermeniler tarafından 50 kardeşimiz şehit edildi. Türkiye’nin desteğiyle 1 şehide 100 kişi olarak intikamımızı aldık alıyoruz alacağız. Bugün de o şehit kardeşlerimizin ruhları için kardeş ülke Türkiye’nin Düzce ilinde cami cemaatine ikramda bulunuyoruz.

“DÜZCELİ KAREŞLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Biz burada kendi ülkemizde gibiyiz, hiç yabancılık çekmiyoruz. İki devlet tem millet olarak kardeşçe yaşıyoruz. Acılarımız da mutluluklarımız da bir. Bugün Azerbaycan’da olmadığımız için bu etkinliği burada yapıyoruz. İzin aldık, sağ olsunlar izin verdiler, çok teşekkür ederim.”

“TÜRKİYE’DEN BAŞKA DESTEK VEREN OLMADI”

Öte yandan Düzce’deki Azerbaycan vatandaşı Hüseyinzade Nevroz ise; “30 yıldır Ermenistan’la savaşımız sürüyor. Türkiye’den başka bize hiç kimse destek vermedi. Onun için Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. İki devlet bir milletiz, kardeşiz…”