Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, raylardan çıkıp devrildi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, kazada 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, 338 kişinin de hastanelere getirildiğini ve bunlardan 194’ünün ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini açıkladı. 

Kaza, akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, Muratlı-Balabanlı bölgesinde rayların altındaki toprağın göçmesi sonucu devrildi.

Bölgenin yoğun yağış alması ve yol olmaması nedeniyle ekipler kaza yerine ulaşmakta güçlük çekti. Kazanın yaşandığı bölgeye ulaşan sağlık, AFAD, itfaiye ekipleri, yaralıları ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, köylülere ait traktörlerle yakınlarda bulunan bir çiftliğe götürüldü.

Çiftlikte kriz masası oluşturulurken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunduktan sonra ambulanslar ve hava ambulanslarıyla hastanelere kaldırıldı. Sağlık Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait hava ambulansları da çalışmalara katıldı.

“Her boyutuyla soruşturulmaktadır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tren kazasına ilişkin bir taziye mesajı yayımladı. Erdoğan, mesajında “Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bu akşam meydana gelen tren kazası, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Kazanın hemen ardından, devletimiz ilgili tüm birimlerini ve tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır. Elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Kontroller nisanda yapıldı”
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasına ilişkin, “Elbetteki eksiklik varsa ortaya çıkacaktır ancak şunu ifade etmeliyim bu tip projelerde belli yıllara sari yapılan teknik kontroller, geometrik kontrolleri var. En son yılda bir kez yapılması gereken kontroller nisan ayında, yakın bir zamanda yapılmış” dedi.


Haber: M.AYDIN