Yağışların azalması ve saha personellerinin etkili çalışması sayesinde büyük bir felakete dönüşmeden atlatılan etkili sağanak yağışın bilançosu, Beyköy Uğur Köyünde gözler önüne serildi. Köyün büyük büyük bir bölümü sular altında kalırken, yolların çökmesi nedeniyle ulaşıma da kapandı.

KÖYLÜLER DURUMU ÖNCÜ İHBAR HATTINA BİLDİRDİ

Özel İdare Ekiplerinin yol açma çalışmaları da hava şartları ve zeminin yumuşaması nedeniyle yavaş seyrediyor. Öte yandan hava muhalefetinin sert olmasından dolayı Helikopter ile de gidilemeyen köyde yaşayan vatandaşlar durumu 0542 767 18 81 numaralı Öncü Whatsapp İhbar Hattına bildirdi.

Bölgedeki vatandaşlar tarafından Whatsapp İhbar Hattımıza gelen görüntüler, olayın vahametini gözler önüne seriyor.

TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Ekili tarım arazileri sular altında kalan köy halkı, hayvanlarının telef olmasından endişe ediyor. Yaşlı ve hastaları kendi imkânlarıyla güvenli bölgelere taşımaya çalışan köy sakinleri, yaşadıkları sıkıntıyı Öncü Whatsapp İhbar hattına bildirdi.

İhbar hattımıza görüntüleri gönderen bir köy sakini, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Uğur köyü ciddi anlamda yardım bekliyor. Elektrik yok yakınlarımıza artık ulaşamıyoruz! AFAD ı arıyoruz özel idarenin yol açmasını bekliyormuş. Yol olsa zaten insanlar kendileri gidecek.

“2 gündür ne su ne ekmek hiçbir yardım yok”

2 gündür ne su ne ekmek hiçbir yardım yok! Hava kötü, helikopter çıkartamayız dediler. Hava güzel yine kimseden ses seda yok!

“İnsanlar heyelan ve çökmüş yollar arasında kalmış durumda”

 Saz köyünden yürüme mesafesine kadar ulaşım var… Kendi imkânlarıyla yardıma gitmeye çalışanlar var ancak çok tehlikeli her yer. Dere evlere çok yakın, bazı evlerin yıkılma tehlikesi dahi var. İnsanlar heyelan ve çökmüş yollar arasında kalmış durumda.

Kime yazsak nereye yazsak bir cevap alamıyoruz. Artık birileri bu insanların sesini duysun.”