2015 yılının Şubat ayında gerçekleşen toplantının ardından Düzce'nin hızla büyüyen ve gelişen şehir kimliğiyle doğru orantılı olarak artan ulaşım sorununu çözmek amacıyla hazırlanan Ulaşım Master Planı için ikinci defa masaya oturuldu.
İETT Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıya Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Belediye Meclis üyesi Ömer Arslan, Ulaştırma Müdürü Murat Gülmez ve Düzce'de bir hafta boyunca ulaşım alanında araştırmalar yapan ulaşım uzmanları katıldı.
Toplantıda Düzce'nin var olan ulaşım akslarını daha elverişli hale getirmek, Düzce'nin yol içi kapasitesi ve araç sayısına uygun olarak daha düzenli, daha hızlı ve daha ekonomik bir ulaşım sistemi oluşturmak amacıyla 3 ayrı proje seçeneği sunuldu.
İETT Genel Müdürlüğünden gelen heyetin gerçekleştirdikleri çalışmalar neticesinde ortaya çıkan projeler arasından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in dikkatini çeken projede Düzce Merkez, Kalıcı Konutlar ve Konuralp'i içine alan üçgen bir aktarma ağı yer alıyor. Projede yer alan aktarma istasyonları sayesinde vatandaşlar tek bir biletle daha kısa sürede ulaşım imkanı elde edecek. Önümüzdeki günlerde Düzce'de gerçekleşecek toplantıyla projenin detayları netlik kazanacak.