Düzce haziranın ilk haftası festivalle şenlenecek. 2 Haziran’da başlayacak ve 4 gün sürecek 6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali için Düzce Kent Konseyi Başkanı Ali Dilber başkanlığında son hazırlıklar tamamlanıyor.

Konsey Başkanı Dilber, Düzce Belediyesi tarafından desteklenen ve Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen 6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali’nin detayları hakkında Öncü Haber’e açıklamalarda bulundu. Bu yılki etkinliğin, önceki festivallere benzemeyeceğinin altını çizen Dilber, şöyle konuştu: “Düzce’nin geleneksel hale gelen 6. Ot ve Bereket Festivali daha önce 3 gün yapılıyordu, bu yıl 4 gün yapılacak. Millet Bahçesi ve Anıtpark’ı kapsayacak şekilde önceki organizasyonlara göre daha geniş bir alanda gerçekleşecek.”

“Stant ücretlerini belediye karşılayacak”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ’nün stant açmak isteyen kadınlardan ücret talep edilmemesi talimatı verdiğini ifade eden Dilber şunları söyledi: “Stantlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Pandemiden yeni çıktığımız için Faruk Özlü ‘nün isteği ile bu Düzceliler’e bir hediyemiz olacak. Ücretini belediye ödeyecek. Katılımlar Düzce içerisinden olacak.”

“Geçmiş yıllardaki festivallere benzemeyecek”

Her yıl bir önceki yıla göre daha zengin bir programın hazırlandığına dikkat çeken Düzce Kent Konseyi Başkanı Ali Dilber, organizasyon detaylarını şu şekilde anlattı: “Cumartesi günü saat 14.00’de bir yürüyüşümüz var. Cumartesi ve pazar akşamları da konser için hazırlıklarımız devam ediyor. Ziyaretçilerimizi daha zengin bir program bekliyor. Her sene üzerine bir şeyler katarak etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.”

“Türkiye çapında ses getirmesini istiyoruz”

Düzce’yi tanıtmak adına bu tür organizasyonları çok önemsediklerinin altını çizen Dilber, Düzce’yi bütün Türkiye’ye tanıtmak istediklerini ifade ederek, sözlerine şöyle son verdi: “Bütün kanalları ve illeri davet ediyoruz. Bu konuda belediyemizin basın birimi etkin bir şekilde çalışıyor. Düzce’nin 6. Ot ve Bereket Festivali’ne tüm Düzceliler’in etkin bir şekilde katılmalarını bekliyoruz. Türkiye çapında bir ses getirmesi noktasında buna iştirak etmelerini talep ediyoruz. Bu Düzce’mizin tanıtımıdır. Tüm Düzce’nin bir faaliyetidir.”