Bugün Düzce'ye gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Türkiye Vizyonu" isimli bir konferans verdi. Türkiye gündemine ilişkin önemli konuların altını çizen Bakan Atalay, Türkiye'nin 2001 yılından bu yana büyük bir istikrarı olduğunu ve bu istikrarın da her anlamda Türkiye'nin prestij kazanmasına neden olduğunu vurguladı. Atalay, "Türkiye 2001 yılından bu yana büyük bir istikrar yakaladı. AB sürecinde de bu istikrarı görebiliyoruz. Gerçekten güçlendik. Türkiye daha fazla hukuk yönünden adımlar attı. G-20 üyesiyiz. Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesiyiz krizlerden en iyi çıkan ülke Türkiye'dir." dedi.

Milli gelirin 2 bin 500 dolardan 10 bin dolara çıktığını vurgulayn Bakan Atalay, hedeflerinin 2023'te dünya ekonomisinde ilk 10 'a girmek olduğunu vurguladı. Atalay, "Hedefimiz 2023 yılında ilk 10 arasına girmek. Dış yatırımlarda dünyanın en önemli ülkesiyiz. 2 büyük anayasa değişikliği yaptık bunlar demokratikleşmenin en büyük göstergesidir. Türkiye 8 yılda çok büyük bir gelişime yaşadı. Tükiye bir zamanlar işkence ve faili meçhul cinayetlerin olduğu bir ülkeydi. Bugün işkence kalktı. AK Parti hükümetleri döneminde aydınlatılmayan faili meçhul cinayet yok." dedi.

Yeni anayasa hakkında da bilgiler veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bütün partilerin seçim beyannamelerine koyacaklarını vurguladı. Atalay, "Bütün siyasi partilerin beyannamesinde yeni anayasa yer alıyor. Sivil toplum kuruluşları yeni anayasayı tartışıyor. Türkiye sivil anayasa yapacak. Yargı boyutu önemli değişim kolay değil. Cumhurbaşkanlığı seçimini halka götüdük. 12 Eylül'de referandum yaptık. Artık Türkiye daha demokratik bir yapı içine büründü." dedi.

Haber; R. BAL