Her sene 10 öğretmen yetiştirilecek projede, öğretmenler  ilkokul 1. Ve 2. Sınıf öğrencilerini senede 10’ar gün eğitimlerini doğanın içerisinde oyunlarla ve deneylerle  tamamlayacaklar.
 İlk kaynak QNB Finansbank tarafından sağlanacak, okul binasına tadilat yapılacak, deney ve eğitim için gerekli malzemeler tedarik edilecek, Düzce ve Düzce Çarşı şube personelleri beraber gönüllü olarak bu çalışmalarda yer alacaklar.
 
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri hem müfredatın oluşturulmasında hem de ilkokul öğretmenlerine ekosistem ve deney uygulamaları hakkında, eğitim dönemi öncesi ders verecekler. Perihan Tulan İlköğretim Okulu oluşturulacak olan Orman Okulu’na gelen öğrencilere en yakın okul olarak ev sahipliği ile destek olacak, ayrıca öğretmenlerinden Hilal Çetin ve Kerime Ercan bu projenin başlangıcında ve sürdürülmesine öncülük yapacaklar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfredat ve uygulama sonuçlarını değerlendirdikten uygun görüldüğü takdirde  ülke genelinde uygulanmasına başlanacaktır.