Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle 6 aydır umre ziyaretlerine kapalı olan Kabe'nin 4 Ekim’de tekrar ibadete açılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada ziyaretlerin kademeli olarak açılacağı ifade edilirken yurt dışından ziyaretçilerin ise 1 Kasım'dan itibaren alınacağı bildirildi. Suudi Arabistan’ın, 1 Kasım tarihi itibari ile yurtdışı Umre ziyaretlerinin açılacağını açıklaması tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de sevinçle karşılandı. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Umre ziyareti yapmak isteyenler soluğu 1963 yılından bugüne Düzceliler’i kutsal topraklarla buluşturan Hacı Hidayet Turizm’de alıyor.

57 yıllık tecrübe ile Düzce’de yaşayan vatandaşlara Hac ve Umre hizmeti veren Hacı Hidayet Turizm’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Hidayet Türkseven, Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada firmasının Hac – Umre organizasyonları tecrübesini, “Adamların dedelerini getirdik, ninelerini getirdik, babalarını ve annelerini getirdik. Çocuklarını götürdük, şimdi torunlarını götürüyoruz.” diyerek anlattı.

Kurucu Hacı Hidayet Türkseven: 1963’ten beri gidip geliyoruz, oralar özlenmez mi?

“Bekliyoruz, inşallah o mübarek yol açılır” diyerek pandemi döneminde gidemediği kutsal topraklara duyduğu özlemi dile getiren Düzce’nin ‘Hacı Babası’ Hidayet Türkseven, "Biz de müşterilerimiz ile beraber gidip oraları ziyaret ederiz. Çünkü biz oraya gidip geldiğimiz zaman rahatlıyoruz. Alıştık, yıllarımızı verdik. 1963’ten beri gidip geliyoruz. Gayet tabii, oralar özlenmez mi? Gidiyoruz hac ve umre, müşterilerimiz ile beraber biz de oraları ziyaret ediyoruz. Onlara öncülük yapıyoruz. Otelde olsun, ziyaret yerlerinde olsun, tavafında olsun… Gayet tabii bu kolay bir yolculuk değil. Rahatsız olanlar oluyor. Onları hastaneye götürüyoruz, gereken müdahaleyi yapıyoruz. Elemanlarımız var. Orada da çalışan arkadaşlarımız var. Yani ezbere yapmıyoruz, bilinçli yapıyoruz. Her sene de bizle yolculuk yapan kişiler var. Umre ziyareti yapanlara evvela biz bir sağlık raporu alıyoruz onlara, bir aşı işi var. Aşı yapıyoruz, bu tedbirleri alıyoruz. Orada da yine bizim personelimizden sağlıkçılarımız var. Onlarla birebir ilgileniyor, biri rahatsız olur hemen servis arabalarımız var, götürüyoruz hastaneye. Ne gerekirse yaptırıyoruz.” diye konuştu.

Şirket yetkilisi Oktay: “İnşallah kutsal toraklara gitmek için hazırlıklara başlayacağız”

Hacı Hidayet Turizm şirketi yetkilisi Abdulkerim Oktay ise, “Pandemi dolayısıyla üzüldük. Hiçbir yer açık değildi. Vatandaşlarımızın, şirketlerimizin, çalışanların, herkesin beklentisi kutsal topraklara ziyaretlerin bir an önce açılması, insanlarımızı oraya getirip götürmek ve dua etmek. Bununla ilgili Arabistan’ı gelecek olan haberleri, Diyanet’ten olsun, Arabistan’dan olsun her gün takip ediyoruz. En son açıklamalara göre; Suudi Arabistan, 1 Kasım tarihinden itibaren yurt dışından umre ziyaretlerine izin verecek. Kasım ya da Aralık’ın sonunda alınacak olan sonuçlara göre, 1 Ocak veya 15 Ocak civarında, eğer inşallah bir sıkıntı çıkmazsa peyderpey, kontrollü bir şekilde umreler inşallah açılacak. İnşallah hepimizin temennisi o. Burada üzülüyoruz. Oralara gitmek için bekliyoruz, herkes dua ediyor. İnşallah açılır. Güzel bir şekilde insanlarımızı götürürüz, mutlu ederiz, dualarını alırız ve eskiye döneriz diye herkesin umudu, duası böyle.

“İnşallah en büyük temennimiz açılması”

Koronavirüs sürecindeki zorunlu kepenk indirme dışında turizm ofislerini hiç kapatmadıklarını vurgulayan şirketi yetkilisi Oktay, “Hep buradayız. Hocam da burada. Sayın büyüğümüz Hidayet Amca hep onun yanındayız. Müşterilerimiz geliyorlar, soruyorlar, biz de onlara naçizane bilgi veriyoruz. Oturuyoruz çay, kahve içiyoruz. İnşallah en büyük temennimiz açılması, hareketin olması. Artık yılbaşına kadar bu dönem içerisinde, takiplerimizi yapacağız. Eğer bize bir prosedür gibi bir şey gelirse, onun üstünde çalışarak, vatandaşlarımızı bilgilendirip, inşallah oralara gitmek için hazırlıklarımıza başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Haber: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr