Yapımı büyük ölcüde tamamlanan ve şubat ayında hizmet vermeye başlaması beklenen Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki odalar da modernliği ve yapısıyla dikkat çekiyor. Bugün hastaneye Düzce Rotary Kulubü tarafından 40 bin TL'lik bağış yapılmasının ardından çalışmaları büyük oranda tamamlanan hastane binası da gezildi.

Mevcut 7 katının personel yetersizliği nedeniyle şimdilik 4 katı kullanılırken katlarda bulunan yoğun bakım ünitesi, ameliyathane ve hasta odaları da son modern teknolojiyle hastalara hizmet vermeyi bekliyor. Özellikle ameliyathanelerde bulunan sistem sayesinde ameliyat sırasında yurtdışından bile yapılan tedavi izlenebilecek ve öğrenciler de ders sırasında ameliyatın nasıl yapıldığını görebilecek.

Hastane de bulunan bir sistemde kan alımlarında kullanılacak. Bu sistem alınan kanları topladıktan sonra yine aynı yolla tahlil sonuçlarını da hastalara verebilen bir özelliğe sahip. Hastanedeki odaların içinde hastalarla birlikte refakatçilerde düşünülmüş. Refakatçiler için yapılan koltuklarda modern bir yapıya sahip.

Açıldığı zaman Düzce'nin hastane yükünü büyük oranda karşılaması beklenen Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi hastalarını beklerken açılışla birlikte hastalarda hastanenin modern yapısıyla sağlık hizmetlerinden yararlanacak.