Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılışına az bir süre kala gündemde iki konu bulunuyor. Bunlardan birinci Hastanenin yol sorunu olurken ikincisi ise mevcut personelle yeni hastanede sıkıntılar yaşanacağı. Bu konuda Düzce Milletvekili Celal Erbay, yeni hastanedeki personel sorununun büyük ölçüde giderildiğini açıklamıştı. Ancak Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada Üniversite Hastanesi'nin eksik personelle hizmete açılacağı bildirildi. 7 katlı olan hastane binasının 3 katı personel eksikliği nedeniyle hizmete açılamıyor. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Valiliğimiz önderliğinde İl Sağlık Müdürlüğü, Konuralp Belediye Başkanlığı ve Düzce Belediye Başkanlığı ile koordinasyon içerisinde taşınma ile ilgili işlem ve faaliyetler planlanmakta ve yürütülmektedir. 9-13 Şubat tarihleri arasında Konuralp'te bulunan mevcut binasında sadece poliklinik ve acil hizmeti verebilecek, hasta yatışı ve ameliyat yapılmayacak, bu süre içerisinde taşınma hazırlıklarını tamamlayacaktır.14-15 Şubat 2009 tarihinde taşınma işlemi gerçekleştirilecektir. 16 Şubat ve sonrasında yeni binasına yerleşimini tamamlar tamamlamaz poliklinik ve yataklı üniteler hizmet vermeye başlayacaktır. Gerek hastane otomasyon sisteminin yeni yerine taşınması, gerekse tıbbi cihaz ve donanımların bu otomasyon sistemine entegre edilmesi belirli bir zaman alacağından hizmet üretiminin taşınmayı müteakip birkaç gün içerisinde başlayacağı düşünülmektedir. Bu süre bilahare ilan edilecektir.”

Hastane Başhekimi Bünyamin Dikici de Hastanenin taşınması sırasında yaşanacak durumlardan Valilikten gelen açıklama doğrultusunda bahsederken, “Şu an hizmet verdiğimiz Hastane'deki personelle birlikte yeni Hastane'de de hizmet vereceğiz. Personel sayısının yetersizliğinden dolayı hastanenin diğer 3 katını hizmete açmıyoruz. Mevcut personelle ancak açılacak 4 katta hizmet verebileceğiz.” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan taşınma işlemi öncesi ve sonrasında öngörülemeyen bazı aksamalar olabileceği varsayılarak bu konuda Düzce halkının anlayış ve desteğinin beklendiği vurgulandı.