Yeni yerine geçtikten sonra özellikle kadro sorunuyla uğraşan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin bu sorununu çözmek için girişimler devam ediyor.

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı’nın girişimleriyle uzun zamandır gündemde olan üniversitenin kadro sorunu, Eski Maliye Bakanı Unakıtan’ın görevden ayrılması nedeniyle yeni Bakan Mehmet Şimşek ile görüşüldü. Randevu Milletvekili Metin Kaşıkoğlu’nun girişimleriyle bugün 12.30’da gerçekleşti. Görüşmeler esnasında Milletvekili Celal Erbay da toplantıya dahil oldu. Toplantıya Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ferruh Gezen, Üniversite Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici katıldı.

Görüşmeler sırasında Düzce Üniversitesi’nin kadro sorununu çözme sözü veren Bakan Şimşek, şimdilik Üniversiteye özel idarelerden 20 kişilik personel ataması yapılacağı müjdesini verdi. Bakan Şimşek ayrıca Üniversite Hastanesi'ne 60 kişilik hemşire ve sağlıkçı kadrosunun sağlanması için girişimlerin devam edeceğini söyledi.
Diğer taraftan Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve Vakıf Başkanı Önder Tonyalı’nın kadro sorunu ile ilgili sonuç alınmadığı takdirde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar konuyu iletecekleri öğrenildi.