Bu zamana kadar ilk olarak Konuralp Eski Başkanı İbrahim Aykut'un, daha sonra ise Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan ve Milletvekillerinin gündeme aldığı Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yol sorunu bugün bir kez daha ele alındı. Düzce Milletvekili Celal Erbay, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Karayolları Müdürlüğü ekipleri ve bölgedeki muhtarlar bugün hep birlikte yol için yolun yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Özellikle katılımcılar arasında kavşak konusunda hararetli diyaloglar yaşandı.
Yolun D-655 karayoluna bağlanması için yola kavşak yapılacakken kavşağın maliyetinin 70 bin TL olduğu ortaya çıktı. Bu kavşağın bu güne kadar yapılmamasına anlam veremeyen özellikle köy muhtarları yaşadıkları sorunları Milletvekili Celal Erbay'a aktardı.

Yoldaki diğer bir sorun ise kamulaştırma sorunu. Yapılması düşünülen her yolda olduğu gibi Üniversite Hastanesi yolu da kamulaştırma engeliyle uğraşıyor. Yolun yapılması için ise bu engelin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu konuda harita üzerinde incelemelerde bulunan heyet, sorunları sadece harita üzerinde incelemekle yetindi.

Üniversite Hastanesi için bu zamana kadar açıklamalar yapıldı, yol sorununun çözüleceği söylendi ama açıklamalar hep sözde kaldı. Yolla ilgili geçen zamana rağmen hala somut bir çözüm atılamadı.