Düzce Üniversitesi Beçi Yerleşkesi’nde bulunan Hakime Erciyas Yabancı Diller Meslek Yüksek Okulu önünde buluşan öğrenciler büyük bir Türk bayrağı açtılar. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan öğrencilere Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da destek verdi. Çakar Türk bayrağıyla yürüyüşe eşlik etti.



Hakime Erciyas Yabancı Diller Meslek Yüksek Okulu önünde buluştuğu Düzce Üniversitesi öğrencileri “Teröre Lanet” sloganları atarak ellerinde bayrak ve pankartlarla Düzce Üniversitesi ortak yaşam alanına kadar yürüdüler.

Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, burada hainlerle birlik beraberlik içerisinde her platformda mücadele edileceğini belirtti. Çakar, bu üniversitenin rektörü olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Ülkemizin her köşesi menfur saldırılarla, bizi derinden üzen olaylarla yaralıyor. Ben bugün öğrencilerimizle gurur duydum. Bu kalabalığı, bu birlikteliği gördüğümüz sürece, bu gençliği gördüğümüz sürece, hiç birimizin endişe etmemesi gerekiyor. Bu üniversitenin rektörü olduğum için bir kez daha gurur duydum. Hepsine gönülden teşekkür ediyorum. Gençliğimizin ferasetiyle, kuvvetiyle bu hainlerin kim olduğunu biliyoruz hem biliyorduk ve bunlarla şimdiye kadar mücadele ettiğimiz gibi birlik ve beraberlik içerisinde mücadelemizi her platformda göstermeye devam edeceğiz.” dedi.




Ortak yaşam alanı önünde tüm öğrenciler adına konuşma yapan Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Gökhan Bilü, cennet vatanı cehenneme çevirmek isteyenler bölücüler ve onun destekçileri olduğunu söyledi. Bilü sert sözlere terör destekçilerini eleştirdi.

Bilü; “Bağımsızlığı ve istikbali önünde hiçbir engel tanımayan; demirden dağları eriten, aşılmaz denilen surları yıkan, çağ açıp çağ kapatan, cihana hükmeden akıllara durgunluk verecek cesaretiyle kırk yiğidiyle Çin sarayını basan bu millet üç beş soysuz ve şarlatana pabuç bırakacak değildir. Yüce milletimizin kudreti birlik ve beraberliğine olan inancı bir gün mutlaka boynu tasmalı hainleri de tasmayı elinde tutanları da boğacaktır. Bu ve bunun gibi menfur saldırlar bizleri ve milletimizi asla korku ve endişeye sevk etmeyecek, aksine bölücü terör karşısında bilenmemizi ve millet olarak birbirimize daha da sıkı kenetlenmemizi sağlayacaktır." dedi.

Bilü, “Yedi düvel bir araya gelse Allah’ın izniyle bu milletin yükselişinin önünde durmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.” Diyerek sözlerini tamamladı.