Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Düzce Konuralp Üniversitesi Beçiyörükler yerleşkesi içerisine yapılacak cami ve Külliye için bugün ilk adım atıldı. Düzce il Müftülüğü ve Düzce Konuralp Üniversitesi İslam Kültür Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile arasında Protokol imzalandı. Müftülükteki protokol törenine dernek üyelerinin yanı sıra Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır da katıldı.


İmza Töreni öncesi açıklama yapan Düzce milletvekillerinden Osman Çakır, üniversite gençliğinin İslam kültürüne uygun yetişmesi için gerekli mekan sağlanması amacıyla bu projenin hazırlandığına dikkat çekti.


BÖLGEYE ÖRNEK OLACAK


İl Müftüsü Selami Emen; yapılacak İslam Kültür merkezinin bölgede emsal teşkil edeceğini söylerken, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Emen, “Düzce üniversitemize yapılacak olan cami ve kültür merkezi protokolü imzalamak üzere dernek başkanı ve üyeler toplanıldı. Bu protokol ile birlikte Düzce üniversitesinde kültür merkezi yapımına başlanmış olacak şuanda ilk aşamasını başlatmış bulunmaktayız. En kısa zamanda bölgede örnek olacak güzel bir eser meydana gelecek. Hem cami hem de etrafında künyesiyle beraber kültür merkezi kütüphane ve toplantı yerlerinin olduğu ve üniversite öğrencilerinin katıldığı bir mekan olacak. Bu çalışamaya katkı veren vekillerimiz sayın valimiz belediye başkanımız olmak üzere dernek yöneticisi ve üyelerimize teşekkür ediyorum.”dedi.


Düzce Üniversitesi İslam Kültür Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İzzet Şengül, en kısa zamanda merkezin bitirileceğini söyledi.



Konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami Emen ile Dernek Başkanı İzzet Şengül arasında protokol için imzalar atıldı. Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Şubat ayında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Düzce Konuralp Üniversitesi Beçiyörükler yerleşkesi içerisine yapılacak cami alanında inceleme yapmak için Düzce’ye gelmişti. 
 

Haber;S.Kaşkır