Ordulu olup kendisine ait fındık bahçesi olmadığı halde mecliste üreticinin sesi olan ve haksızlıklara karşı dik duruşuyla Düzceliler'den de alkış alan MHP'li Cemal Enginyurt, geçtiğimiz haftalarda TBMM'de düzenlediği basın toplantısında FETÖ'nün elinin fındığa uzanmaya devam ettiğini öne sürdü.

Gözler Düzce'deki FETÖ'cü tüccarlarda!

Enginyurt'un FETÖ söylemleri sırasında Batı Karadeniz'i işaret etmesi gözleri örgütün Düzce'deki tüccar yapılanmasına çevirdi.

"Son bir aydır fındıkta FETÖ'cü bir oyun başladı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık üreticisine değer verdiğini dile getiren Enginyurt, "Geçen sene fındığımıza sahip çıktı, bu sene de sahip çıkacağını biliyoruz. Lakin fındık üzerinde bir oyun başladı. Son bir aydır fındıkta FETÖ'cü bir oyun başladı." dedi.

"Batı Karadeniz'de 2 defa FETÖ'den içeri alınan tüccar yüzünden fındık 19 liraya çekildi"

Mayıs ayında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nden 20 bin ton fındığı almak için 400 bin ton talebin geldiğine işaret eden Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yüzde 25 ücreti nakit TMO'ya yatırıldı. TMO fındığı 24 liradan sattı. Ama ne olduysa son bir haftadır fındık 18-19 liraya düştü. Bu nasıl oldu? Fındık piyasaya inmedi, fındık toplanmadı. Ortada bir fındık da yok patlama yapsın. Nasıl fındık düştü? Baktık ki Batı Karadeniz'de 2 defa FETÖ'den içeri alınan ve bir tekelci firmanın Batı Karadeniz temsilcisi olan bir FETÖ'cü ve yine Doğu ve Orta Karadeniz'de ayrı bir FETÖ'nün mütevelli heyetlerinde görev almış iki tane FETÖ'cü ile beraber yanına aldıkları 15 tüccarla fındık 19 liraya çekildi."

"Türkiye kaos, kargaşa, bir Gezi türü kalkışmaya götürülüyor"

Enginyurt, Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye seslenerek, "Bunlar bir ay önce TMO'dan 25 liraya fındık alırken bugün ne yaptılar da fındık 19 liraya düştü? Bu FETÖ'cülerin niyeti belli Sayın Cumhurbaşkanım. Bunlar iki defa hapse girmişler, sizden intikamı unutmadılar. Cunhur İttifakı'ndan intikam almayı unutmadılar. Fırsat buldukça milletle Cumhur İttifakı'nın  arasını açacaklar. Türkiye, şu anda bir kaos, bir kargaşa, bir Gezi türü kalkışmaya götürülürken, fındık üreticilerini de birileri kullanmak, kışkırtmak istiyor." diye konuştu.

"3-5 kuruş Biz Bize Yeteriz Kampanyası'na para bağışlayıp Sayın Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın yanındayız gösterisi yapmasınlar"

"Sayın Cumhurbaşkanım bu oyunu bozmalıyız" diye seslenen Enginyurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Batı Karadeniz'de İki defa FETÖ'den tutuklanan, TUSKON denen hain örgütün başkanlığına aday olan fındıkta oyun oynuyor Sayın Cumhurbaşkanım. Sizi ve Sayın Bahçeli'yi ve Millet İttifakı'nı milletin gözünden düşürmek istiyorlar Sayın Cumhurbaşkanım. Bu FETÖ'cüler bundan sonra bilsin ki peşlerindeyiz. Adalet önünde dahi hesaplaşacağız. Türkiye Cumhuriyet savcılarını, İçişleri Bakanlığı'nı, Adalet Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz. Hapse girmiş, hapisten çıkmış bu FETÖ'cü Cumhur İttifakı'ndan, Recep Tayyip Erdoğan'dan intikam almak istiyorsa biz karşısında dimdik duracağız. Fındığımızı, hakkımız kimseye yedirmeyeceğiz. Bu FETÖ'cüler takip edildiklerini bilsinler. Bu FETÖ'cünün peşine düşüp de daha dün FETÖ'cülerin sohbetlere giden 'ihracatcıyım' diyenler de bilsinler ki onları da tanıyoruz, onları da biliyoruz. 3-5 kuruş Biz Bize Yeteriz Kampanyası'na para bağışlayıp onları da yerel gazetelerde haber yaptırıp Sayın Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın yanındayız gösterisi yapmasınlar. Alayını biliyoruz, alayından hesap soracağız."

"Taban fiyatı 24 liradan az olmamalı"

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu yıl fındık taban fiyatının 24 liradan az olmamasını talep ettiklerini söyledi.