Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ağustos ayındaki Belediye meclis toplantısında Belediyenin Hukuk işleri Müdürlüğü’nde görevli Avukat Hüseyin Yılmaz’ın usulsüzlük iddiası ile görevden alınmasına ilişkin konuştu. Usulsüzlük iddialarını doğrulayan Keleş, “bazı şeyleri affedemeyiz, hukuki olarak mücadelemiz devam edecek.” dedi.


BELEDİYEYE KARŞI DAVALARA GİRMİŞ


Keleş, “Hukuki anlamda belediyeyi savunan arkadaşımız daha önce benim işe aldığım biriydi. Bazı hukuki anlamda eksiklikleri ve ihmalleri olduğunu gördük. Kaybettiği davalarla ilgili özellikle. Belediyenin tam kadrolu çalışanı olmasına rağmen başka birimlerle iş yaptığı hukuk bürosu açarak eleman çalıştırdığını belirledik. Hatta bazı belediyeye karşı davalara girdiğini tespit ettik. Kendisi ile yola devam edemeyeceğimizi gördük. Bazı şeyleri affedemeyiz hukuki mücadelemiz devam edecek. Bunu kendisine de tebliğ ettik. Bugünlerde izne çıktı.” diye konuştu.


Tecrübesi az bir avukatın belediyenin davalarına bakması yönünde gelen endişelere de cevap veren Keleş, yeni avukatlarla da görüşmelerin devam ettiğini kısmi zamanlı avukatla da anlaşma sağlanacağını bildirdi..



SÜREÇ VE SAVUNMA


Belediyenin hukuk işleri müdürlüğünde görevli Avukat Hüseyin Yılmaz, bazı usulsüzlük iddiası ile açığa alınmış, Belediyede ve şirketlerinde kadrolu eleman olan Hüseyin Yılmaz, özel kalem emrine verilmişti. Davaları ve dosyaları mercek altına alına alınan Yılmaz ise suçlamaları gerçek dışı ve mesnetsiz olarak savunmuştu.


Yolsuzlukları belgelesinler çağrısında bulunan Yılmaz, iddiaları “Aktif siyasi hayatın içinde bir aile olmamız nedeniyle AK Parti içindeki siyasi çekişmelerin bir ürünü” olarak yorumlamıştı.

 

Haber: S. Kaşkır