Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye'deki camilerde okunan Cuma Hutbesi'nde bu haftda "İslam’ın İki Ana Kaynağı: Kur’an Ve Sünnet" konusu işlendi. Hutbenin sonunda imamlar "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın" adını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

Belediye de uyardı
Düzce'de en çok rastlanan yöntem olan telefon dolandırıcılığına yönelik sık sık kurumlardan halka

'Tuzağa düşmeyin!' mesajı verilirken, son olarak Düzce Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Başkan Dursun Ay ile başkan yardımcılarının adını kullanarak maddi yardım talebinde bulunan şahısların tespit edildiği belirtilerek, "Bu tür arama ve taleplerle Düzce Belediyesi’nin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Konuyla ilgili olarak Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur." uyarısı yapıldı.

"Diyanet asla böyle bir para toplamaz"
Bugün Cuma namazı için Düzce'deki camileri dolduran cemaate ise "Şehit aileleri için para topluyoruz." diyerek kapı kapı gezen dolandırılara dikkat edilmesi yönünde önemli bir uyarı geldi. "Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geliyoruz." diyerek şehit ailelerine yardım parası topladıklarını söyleyen dolandırıcılara kesinlikle para verilmemesi uyarısı yapan imamlar, "Diyanet asla böyle bir para toplamaz. Devletimiz güçlü şehitlerine ve gazilerine bakar." diyerek, bu tür taleplere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Haber: C. ÜSTÜNER